Торт із заварним кремом і сливами
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з рецептами десертів хочу запропонувати вам додати ще один чудовий варіант. Покажу, як приготувати торт з заварним кремом і сливами. Дуже смачно, апетитно і зовсім нескладно.
Спекти такий тортик зможе навіть новачок на кухні, так як процес детально описаний і показаний в фотографіях. Поєднання хрусткого коржа, ніжного ванільного крему і соковитих слив - це дійсно неможливо смачно. Крім того, торт зверху можна доповнити густим полуничним або сливовим повидлом. Рекомендую повторити рецепт в домашніх умовах!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 75 грам
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток)
- Борошно - 175 грам
- Ваніль - 1 штука
- Яйце - 2 штуки (в вершках)
- Жовтки - 2 штуки (в вершках)
- Цукор - 150 грам (в вершках)
- Кукурудзяний крохмаль - 35 грам (в вершках)
- Борошно - 50 грам (в вершках)
- Молоко - 1 Склянка (в вершках)
- Вершки - 1 Склянка (в вершках)
- Цедра апельсина - 1 штука (в вершках)
- Ваніль - 1 штука (в вершках)
- Зливи - 13-16 штук
- Povidlo - 4-5 Ст. Ложок (по бажанню)
1. Для початку потрібно зайнятися тестом. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Збийте 2 яйця і 1 жовток з цукром, додайте ваніль і розм'якшене вершкове масло. Всипте просіяне борошно, замісіть тісто. Скачайте його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на годинку.
3. Наступним етапом буде крем.
4. У каструльку влийте молоко і вершки. Додайте ваніль (можна додати і паличку, ваніль з якої використовували в тісто) і цедру апельсина. Доведіть до кипіння.
5. Цукор збийте з яйцями, крохмалем і борошном. З'єднайте невеликими порціями з гарячою молочно-вершковою сумішшю. Процідити через сито. Знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки крем загус, зніміть з вогню.
6. Тісто дістаньте з холодильника, викладіть у форму. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-13.
7. На підрум'яниться корж викладіть крем.
8. Вимийте і висушіть сливи, видаліть кісточки. Викладіть половинки на крем. Надішліть форму знову в духовку.
9. Запікайте торт хвилин 35-45.
10. Перед подачею можна полити джемом або повидлом (густе краще попередньо розтопити на плиті). Приємного чаювання!