Рецепт Торт для свекрухи фото

Торт для свекрухи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Брусниця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Хочу запропонувати Вам дуже смачний рецепт торта з брусничної начинкою. Рецепт, звичайно, не з легких, але результат вражає. Спробуйте! Не пошкодуєте!

При приготуванні зверніть увагу на те, що діаметр форми для конфі повинен бути менше діаметра бісквіта. При складанні торта простір між конфі і формою заповнюйте кремом. Коли торт буде наполягати і просочуватися, конфі відтане і за рахунок крему не буде витікати.

  • Яйце - 4 штуки(2 яйця - в тісто, 2 яйця - в вершках)
  • Цукор - 290 грам(110 грам - в тісто, 130 грам - в вершках, 50 грам - в конфі)
  • Борошно - 120 грам (плюс 2 ст.Л. - в вершках)
  • Молоко - 80 грам
  • Вершкове масло - 290 грам(40 грам - в тісто, 250 грам - в вершках)
  • Сода - 1 Щепоток
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 350 грам(30% жирності)
  • Ванілін - 1 Щепоток
  • Брусниця - 200 грам
  • Желатин - 5 грам
  • Вода - 30 грам
  • Крохмаль - 20 грам
торт для свекрухи - фото крок 1
Насамперед приготуйте брусничне конфі. Так як йому треба буде заморозитися. Для цього замочіть желатин в холодній воді на 20 хвилин.
Брусницю подрібніть в пюре. Змішайте з цукром і крохмалем і доведіть до гарячого стану, щоб суміш трохи загусла. Потім зніміть з вогню і вмішати набряклий желатин. Заважайте, щоб він розчинився. Роз'ємну форму для торта (18см.) застелите харчовою плівкою і фольгою. Вилийте в неї брусничне конфі і заморозьте. Потім заморожене конфі вийміть з форми.
торт для свекрухи - фото крок 2
Тепер готуємо бісквіт.
Для цього заліт мак окропом на 15 хвилин. Потім промийте його і всю воду злийте.
торт для свекрухи - фото крок 3
Збийте яйця з цукром в пишну масу.
торт для свекрухи - фото крок 4
Молоко з маслом доведіть до кипіння, щоб масло розтануло.
торт для свекрухи - фото крок 5
Вмішайте в яйця борошно з содою і молочну гарячу суміш.
торт для свекрухи - фото крок 6
Потім додайте в тісто набряклий мак. Все добре перемішайте до рівномірного стану.
торт для свекрухи - фото крок 7
Вилийте тісто у форму (діаметром 20см.) і випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин.
торт для свекрухи - фото крок 8
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 2-3 коржа.
торт для свекрухи - фото крок 9
Поки бісквіт остигає приготуйте крем.
Для цього з'єднаєте яйця з цукром.
торт для свекрухи - фото крок 10
Додайте до них борошно, сметану і перемішайте.
торт для свекрухи - фото крок 11
Потім поставте масу на водяну баню і при постійному помішуванні доведіть до густоти. Потім крем остудіть до кімнатної температури.
торт для свекрухи - фото крок 12
Вершкове масло збийте в пишну масу і втрутився в нього остиглий заварний крем.
торт для свекрухи - фото крок 13
Тепер збираємо торт. Бісквіти трохи просочуємо цукровим сиропом або водою.
Для цього на один корж викладіть трохи крему. Потім шар брусничного конфі.
торт для свекрухи - фото крок 14
Поставте навколо кільце для торта і затягніть до потрібного діаметру. Заповніть простір між конфі і стінкою форми кремом. Це необхідно для того, щоб конфі після розморожування не витікало.
торт для свекрухи - фото крок 15
Потім конфі змастіть шаром крему і викладіть зверху другий корж. Торт можо залишити в такому складі. А можна все шари ще раз повторити.
Зібраний торт прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб він застиг.
торт для свекрухи - фото крок 16
Застиглий торт вийміть з форми і змастити верх і боки кремом.
торт для свекрухи - фото крок 17
Готовий торт прикрасьте на свій смак.
торт для свекрухи - фото крок 18
Приємного чаювання!

Схожі рецепти