Торт для свекрухи
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати Вам дуже смачний рецепт торта з брусничної начинкою. Рецепт, звичайно, не з легких, але результат вражає. Спробуйте! Не пошкодуєте!
При приготуванні зверніть увагу на те, що діаметр форми для конфі повинен бути менше діаметра бісквіта. При складанні торта простір між конфі і формою заповнюйте кремом. Коли торт буде наполягати і просочуватися, конфі відтане і за рахунок крему не буде витікати.
- Яйце - 4 штуки(2 яйця - в тісто, 2 яйця - в вершках)
- Цукор - 290 грам(110 грам - в тісто, 130 грам - в вершках, 50 грам - в конфі)
- Борошно - 120 грам (плюс 2 ст.Л. - в вершках)
- Молоко - 80 грам
- Вершкове масло - 290 грам(40 грам - в тісто, 250 грам - в вершках)
- Сода - 1 Щепоток
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Крем - 350 грам(30% жирності)
- Ванілін - 1 Щепоток
- Брусниця - 200 грам
- Желатин - 5 грам
- Вода - 30 грам
- Крохмаль - 20 грам
Насамперед приготуйте брусничне конфі. Так як йому треба буде заморозитися. Для цього замочіть желатин в холодній воді на 20 хвилин.
Брусницю подрібніть в пюре. Змішайте з цукром і крохмалем і доведіть до гарячого стану, щоб суміш трохи загусла. Потім зніміть з вогню і вмішати набряклий желатин. Заважайте, щоб він розчинився. Роз'ємну форму для торта (18см.) застелите харчовою плівкою і фольгою. Вилийте в неї брусничне конфі і заморозьте. Потім заморожене конфі вийміть з форми.
Брусницю подрібніть в пюре. Змішайте з цукром і крохмалем і доведіть до гарячого стану, щоб суміш трохи загусла. Потім зніміть з вогню і вмішати набряклий желатин. Заважайте, щоб він розчинився. Роз'ємну форму для торта (18см.) застелите харчовою плівкою і фольгою. Вилийте в неї брусничне конфі і заморозьте. Потім заморожене конфі вийміть з форми.
Тепер готуємо бісквіт.
Для цього заліт мак окропом на 15 хвилин. Потім промийте його і всю воду злийте.
Для цього заліт мак окропом на 15 хвилин. Потім промийте його і всю воду злийте.
Збийте яйця з цукром в пишну масу.
Молоко з маслом доведіть до кипіння, щоб масло розтануло.
Вмішайте в яйця борошно з содою і молочну гарячу суміш.
Потім додайте в тісто набряклий мак. Все добре перемішайте до рівномірного стану.
Вилийте тісто у форму (діаметром 20см.) і випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 2-3 коржа.
Поки бісквіт остигає приготуйте крем.
Для цього з'єднаєте яйця з цукром.
Для цього з'єднаєте яйця з цукром.
Додайте до них борошно, сметану і перемішайте.
Потім поставте масу на водяну баню і при постійному помішуванні доведіть до густоти. Потім крем остудіть до кімнатної температури.
Вершкове масло збийте в пишну масу і втрутився в нього остиглий заварний крем.
Тепер збираємо торт. Бісквіти трохи просочуємо цукровим сиропом або водою.
Для цього на один корж викладіть трохи крему. Потім шар брусничного конфі.
Для цього на один корж викладіть трохи крему. Потім шар брусничного конфі.
Поставте навколо кільце для торта і затягніть до потрібного діаметру. Заповніть простір між конфі і стінкою форми кремом. Це необхідно для того, щоб конфі після розморожування не витікало.
Потім конфі змастіть шаром крему і викладіть зверху другий корж. Торт можо залишити в такому складі. А можна все шари ще раз повторити.
Зібраний торт прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб він застиг.
Зібраний торт прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб він застиг.
Застиглий торт вийміть з форми і змастити верх і боки кремом.
Готовий торт прикрасьте на свій смак.
Приємного чаювання!