Торт для хлопця на День народження
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, чоловіки не люблять солодкого? Запевнюю вас, що вони великі ласуни. Ще один привід порадувати чоловіка солоденьким - це спекти торт. Розповім, як приготувати торт для хлопця на День народження.
Якщо у вас є час і досить фантазії, можете зробити торт у формі улюбленого персонажа з комп'ютерної гри та інше. А можна зробити торт в класичному стилі і скромно його прикрасити. Торт робиться просто. І так само просто його можна прикрасити, наприклад, різнокольоровими шоколадними драже або іншими цукерками.
- Борошно - 400 грам
- Цукрова пудра - 600 грам(200 г для тесту, 400 г для крему)
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 550 грам(300 г для тесту, 250 г для крему)
- Арахісове масло - 250 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вода - 280 мілілітрів
- Крем - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Чорний шоколад - 130 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цукерки шоколадні - За смаком (для прикраси)
1. Для тіста: в миску викладіть сметану, яйця і ваніль, збийте. Змішайте борошно, цукрову пудру, цукор, розпушувач, соду, сіль і какао. Додайте сухі інгредієнти до яєць, потім - розтоплене вершкове масло і теплу воду, перемішайте. Розділіть суміш між трьома формами і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 40-50 хвилин. Готові коржі остудіть на решітці протягом 10 хвилин.
2. Для крему: з'єднайте м'яке вершкове і арахісове масло до утворення повітряної суміші. Поступово додавайте цукрову пудру і збивайте ще 8 хвилин.
3. Покладіть остиглий бісквітний корж, змастіть його кремом і на нього викладіть другий, знову шар крему і третій. Потім рівномірно змастіть торт з усіх боків.
4. Накрийте торт плівкою і встановіть на нього тарілку, щоб ущільнити всі верстви. Надішліть торт на 30-60 хвилин в холодильник.
5. Тим часом частина шоколадних цукерок (можна будь-які) розріжте навпіл, а другу частину залиште цілими.
6. Дістаньте торт з холодильника і змастіть верхній шар маслом, що залишилося. Вирівняйте всі сторони гарячим шпателем.
7. Розламайте шоколад на дрібні шматочки і перекладіть в миску. Нагрійте вершки, але немає аргументів кипіння. Відразу влийте вершки до шоколаду, гарненько розмішайте лопаткою до однорідної маси.
8. Змастіть верхівку торта приготованим ганашем, нехай крапельки стікають по його стінках.
9. Прикрасьте торт раніше підготовленими шоколадними цукерками. Готовий торт приберіть ще в холодильник мінімум на 1 час, а потім подавайте.