Торт чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Один з найсмачніших десертів - це чізкейк. У нього легка, повітряна і ніжна креязик текстура. Це відмінний варіант десерту для свята. Пропонуємо спробувати, як приготувати торт чізкейк.
Цей десерт відмінно підходить для святкування дня народження дорослих і дітей. Він легкий і ніжний, а головне - корисний, адже при його приготуванні не використовуються барвники і розпушувачі. Особливою родзинкою такого десерту є ягідне кисло-солодке пюре, яке змішуємо з сиром. В результаті виходить цікавий смак і красивий зовнішній вигляд.
- Печиво пісочне - 250-300 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Сир - 350 грам
- Крем - 300 грам
- Вишня - 400 грам
- Цукровий пісок - 300 грам
- Желатин - 45 грам
- Вишневий сік - 1 Склянка

1. Печиво подрібнюємо в крихту, масло розтоплюємо і вливаємо до печива, все перемішуємо. У форму для випікання застилає пергамент, потім пісочне тісто викладаємо у форму.

2. У вишні видаляємо кісточки, половину відправляємо в блендер, додаємо 200 грам цукру і подрібнюємо в пюре. Сир перетираємо і змішуємо з ягідної сумішшю, кладемо сметану і перемішуємо.

3. 30 грам желатину розводимо в 100 мілілітрах теплої води, нагріваємо на водяній бані, після чого додаємо його до сирно-ягідної масі.

4. Готову сирну масу викладаємо у форму і відправляємо в холодильник на 5 годин. В окремій мисці змішуємо вишневий сік з цукром, що залишився і заливаємо їм залишився желатин, відправляємо суміш на водяну баню, наливаємо тонкий шар желе (половина загальної суміші).

5. Оскільки корж холодний, то желе застигає майже відразу. Решта вишні встромляє в шар желе і зверху знову заливаємо желе. Відправляємо в холодильник ще на 2-3 годину. Готовий торт дістаємо з форми і перед подачею нарізаємо шматочками.