Торт «черепаха» зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт можна приготувати на дитяче свято, він дуже сподобається дітям і здивує їх. Детально розповім, як приготувати торт «Черепаха» зі сметаною. Смачний десерт для будь-якого свята.
Бісквіт для основи можна спекти самостійно або купити готовий. Торт доповнюють фруктами, горіхами, спеціями (ваніль, обкладинка). Перед подачею йому потрібно гарненько просочитися сметанним кремом. Краще зробіть торт за день до свята або хоча б наполягайте його цілу ніч.
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 6 штук
- Цукровий пісок - 2, 5 склянки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 25 грам
- Крем - 0, 9 L
- Ківі - 1 штука
- Шоколад - За смаком (для прикраси)
1. Насамперед вимийте яйця, Мартенс відділи Желтков. У кожну миску додайте по одному склянки цукру.
2. За допомогою блендера збийте вміст кожної миски до отримання однорідної пінистої маси.
3. У великій мисці з'єднайте збиті білки зі збитими жовтками, просійте борошно, перемішайте. Погасіть соду оцтом, додайте пінисту масу і ложку ванільного цукру в тісто. Гарненько перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
4. Довгасту форму для випічки змастіть вершковим маслом.
5. Викладіть тісто у форму і розподіліть його рівномірно.
6. Надішліть форму в розігрітий до 190 градусів духовку і випікайте до готовності (до рум'яної скоринки).
7. Трохи остудіть корж, потім за допомогою склянки або форми виріжте кола.
8. Складіть кружечки в тарілку, зберіть залишки бісквіта і перекладіть їх окремо. Сметану змішайте з цукром, що залишився і збийте.
9. Першим шаром викладіть бісквітні обрізки, сформуйте з них гірку.
10. Полийте гірку частиною сметанним кремом, потім кожен кружечок занурте в крем і викладіть у формі панцира. Полийте торт залишками крему.
11. Прикрасьте торт тертим шоколадом, а з ківі зробіть голову, щоб десерт більше скидався на черепаху. Надішліть торт в холодильник на ніч або на добу.