Торт «акваріум»
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів акваріумних рибок - класичний рецепт торта "акваріум" . Готується він швидко, а прикрашається мастикою. Якщо ви не працювали з маршмелоу - не впадай у відчай, це не складно.
Звичайний бісквітний торт можна зробити неймовірно красивим. У цьому допоможе маршмелоу, яке буде виглядати у вигляді мастики. Ще знадобиться трохи фантазії і завзяття, а також невеликі кулінарні навички.
- Борошно - 5 склянок
- Яйце - 10 штук
- Цукор - 3 склянки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 75 грам
- Розпушувач тіста - 15 грам
- Молоко - 2 склянки
- Ванільний цукор - 15 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Харчові барвники - За смаком
1. Випікаємо коржі. Бісквіт повинен бути високий, тому беріть круглу форму для випікання з великими бортами.
2. Тим часом робимо пісочне тісто: півсклянки борошна змішуємо з розпушувачем, додаємо 2 толові ложки цукру і натертого на тертці масла або маргарину. Я поділяю тісто 4 частини, кожну з якої змішуємо з харчовим барвником різної форми.
3. З пісочного тіста робимо заготовки і випікаємо їх у добре розігрітій духовці. Даємо охолонути.
4. Обсмажуємо борошно, охолоджуємо і змішуємо з яйцями. Нагріваємо молоко і цукор, доводимо до кипіння і постійно помішувати. Після загустіння даємо охолонути, додаємо вершкове масло і ванільний цукор. Я в кінці збиваю крем міксером і відправляю в холодильник застигнути.
5. Змащуємо гарненько все коржі, а зверху викладаємо мастику (краю також обгортали маршмелоу). Мастика може бути різного кольору - на ваш розсуд, фантазії і бажанням.
6. Ось такий гарний торт "акваріум" в домашніх умовах у нас вийшов. Його можна не тільки презентувати домашнім, але і поставити на святковий стіл.