Тонкі пиріжки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Домашні тонкі пиріжки на кефірі - це не тільки смачно, але і дуже легко. Приготувати таку страву можна в будь-який момент для перекусу.
З кефіру, яєць, рослинної олії, борошна і соди можна приготувати тонкі пиріжки. У начинку можна використовувати всі, Що вам подобається. Я сварила гороховое пюре. Готувати такі пиріжки дуже просто, всі тонкощі розкриті в рецепті. Тісто готується швидко, головне заздалегідь підготувати начинку.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Кефір - 150 грам
- Яйця курячі - 1 штука (невелике)
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (в тісто)
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Горох - 150 грам (для начинки)
Підготуйте інгредієнти за списком для приготування тонких пиріжків на кефірі.
Влийте кефір в миску, змішайте з сіллю і цукром.
Всипте соду і перемішайте, щоб утворилися бульбашки.
Влийте масло в тісто.
Всипте просіяне борошно і почніть перемішувати.
Замісити м'яке тісто, яка не буде прилипати до рук. Залиште відпочивати під рушником на 15-20 хвилин.
Відваріть до м'якості горох. На ніч замочіть боби в воді, а вранці зваріть в чистій воді. Якщо горох швидко зварився, то злийте зайву воду. Посоліть горох за смаком.
Розімніть горох блендером або пресом для пюре. Начинка готова.
Тісто розділіть на невеликі частини, кожну розкачати і в центр викладіть ложку горохової начинки. Начинка може бути будь-яка - картопля, капуста або відварені яйця із зеленою цибулею.
Защипніть пиріжки.
Розкачайте качалкою, щоб вийшли тонкі пиріжки.
Обсмажуйте на рослинному маслі по 3-4 хвилини з кожного боку, поки не підрум'яняться.
Приємного вам апетиту!