Тонкі пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Моя сім'я дуже любить смажені пиріжки. Я готую їх з м'ясом, з грибами, з печінкою, але мої улюблені - з картоплею. Це смак дитинства. Такі пиріжки обов'язково повинні бути тонкими і м'якими.
Приготувати тонкі пиріжки з картоплею не складе труднощів навіть починає господині! Рецепт дуже простий і доступний, а час на приготування страви піде зовсім небагато. Обов'язково спробуйте такі пиріжки.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 немає. Ложка - в тісто, 0, 5 немає. Ложки - в начинку)
- Перець - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 350 грам
- Картопляне пюре - 350 грам
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Попередньо відваріть картоплю і потовчіть його в пюре.
Приготуйте тісто. Кефір змішайте з яйцем, додайте сіль і розпушувач. Добре перемішайте.
Додайте приблизно половину борошна і розмішайте ложкою до однорідного стану. Потім додайте ще борошна. Коли місити стане важко, перекладіть тісто на робочу поверхню і продовжуйте замішувати руками. Зазначеної кількості борошна має вистачити, якщо тісто буде липнути до рук, змастіть їх рослинною олією. Але якщо додасте занадто багато борошна, тісто стане тугим, а пиріжки вийдуть, как коржики.
Testo майже. Поки залишимо його і займемося начинкою.
Картопляне пюре посоліть, поперчіть, додайте подрібнену зелень. Перемішайте.
Тісто розкачати товщиною 5 мм. За допомогою склянки чи спеціальної вирубки видавіть кола діаметром 7-8 см.
На кожен гурток тесту покладіть начинку.
Накрийте другим гуртком і защипніть краю.
Злегка пройдіться по кожному пиріжку качалкою, щоб заготовки вийшли плоскими.
У сковороді розігрійте олію, викладіть пиріжки і обсмажити з двох сторін до золотистого кольору.
Пиріжки виходять дуже яскравими і апетитними.
З цієї кількості інгредієнтів виходить досить багато пиріжків, вистачить на велику сім'ю!
Смачного!