Томатний суп-пюре з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Це воістину розкішне блюдо родом з середземноморської кухні. Пікантний суп-пюре з креветками можете приготувати і ви! Для цього вам знадобляться інструкції з цього рецепта і трішечки терпіння.
Їли вам не терпиться дізнатися, як приготувати томатний суп-пюре з креветками, то швидше за прочитайте цей рецепт. Від такого супу просто неможливо відірватися. Аромат креветок буде розноситися по всій кухні, а гості гідно оцінять ваші старання.
- Креветки королівські - 500 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Стебла селери - 2 штуки
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Терті томати - 2 склянки
- Кокосове молоко - 1/2 склянки
- Каррі - 1/4 чайних ложки
- Базилік, рибний соус - За смаком
- Вершки - 150 мілілітрів
Очистіть креветки від хітинового покриву, видаліть з хвостиків чорні жилки. Обсмажте панцир в сотейнику з вершковим маслом. Влийте склянку води, варіть панцири двадцять хвилин на слабкому вогні.
У каструлі або в сковороді з товстим дном розтопіть шматочок вершкового масла. Обсмажте на ньому дрібно нарізані селера, зелена цибуля і перець чилі.
Через кілька хвилин всипте до овочів борошно, ретельно перемішайте і пасеруйте ще три-чотири хвилини, поки маса не придбає приємний золотистий відтінок.
Влийте до овочів протерті томати. Ви можете замінити їх на томатний сік або томатну пасту. Потім влийте вершки. Краще, якщо їх відсоток жирності буде високим.
Потім додайте в сотейник відвар панцирів креветок, влийте кокосове молоко, насипте каррі, влийте рибний соус. Доведіть до кипіння, після чого закиньте очищені креветки. Томіть суп ще п'ять хвилин. Прикрасьте його базиліком і розлийте по тарілках перед подачею до столу.