Рецепт Тісто пісочне для курника фото

Тісто пісочне для курника
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Пісні страви
На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Сідало
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.

Не дарма курник називають царем пирогів, адже і смак, і вигляд у нього дійсно шикарний. А тісто для його приготування використовують різну, ну а я пропоную вам свій варіант пісочного тіста для курника.

Опис приготування:

У нашій родині всі дуже поважають пироги, особливо несолодкі, ну а курник для нас - це взагалі цілий свято. І як у кожної господині, у мене теж є свій особливий рецепт приготування пісочного тіста для курника. Не знаю чому, але саме з цим тестом наш курник виходить особливо смачним, напевно, вся справа тут в розсипчастою консистенції такого тесту. В цілому виходить дуже соковитий і ніжний пиріг, ну а начинка - це вже ваш особистий вибір, тому що курник можна приготувати з чим завгодно, в будь-якому випадком виходить неймовірно смачно. Повірте, з цим простим рецептом тіста пісочного для курника вам більше не доведеться думати, чому ж порадувати своїх домашніх, адже такий соковитий і ніжний пиріг - вже сам по собі свято.

  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 250-300 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 щіпки
тісто пісочне для курника - фото крок 1
Тісто можна приготувати вручну, але я віддаю перевагу це робити в комбайні. Отже, засипаємо борошно в чашу комбайна.
тісто пісочне для курника - фото крок 2
Вершкове масло нарізаємо на невеликі кубики і залишаємо його на деякий час, щоб воно стало м'яким.
тісто пісочне для курника - фото крок 3
Тим часом ми додаємо в борошно приблизно 2 дрібка солі.
тісто пісочне для курника - фото крок 4
Коли масло стане досить м'яким, викладаємо його в чашу комбайна.
тісто пісочне для курника - фото крок 5
Тепер нам необхідно перетерти борошняну суміш з маслом, так щоб у нас вийшло щось на зразок крихт.
тісто пісочне для курника - фото крок 6
Розбиваємо в чашу яйця і додаємо воду.
тісто пісочне для курника - фото крок 7
І швиденько все перемішуємо. Щоб тісто було більш однорідним, ми протягом хвилини-двох ще пам'ятаємо його руками.
тісто пісочне для курника - фото крок 8
Робимо з тіста корж і загортаємо її в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на пів години. Ну а далі приступаємо до розкочування і виготовлення найбільшого курника.

Схожі рецепти