Тісто на плюшки
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати тісто на булочки? Це дуже просто, якщо у вас під рукою дріжджі, вода (молоко), цукор і борошно. Дріжджі беріть перевірені, краще сухі. Плюшки виходять м'якими і повітряними.
Пишні і золотисті плюшки в формі бантика або серця - прекрасний варіант для чаювання великою родиною. Вони дуже смачні і м'які. Легкість тесту надають дріжджі, тому їх потрібно брати перевірені і якісні. Плюшки запікаються близько 30 хвилин, а тісто готується не більше 2 годин. Їх аромат наповнить будинок затишком і прекрасним настроєм.
- Дріжджі - 1 Ст. Ложок
- Молоко - 1 склянок
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 450 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Ваніль - За смаком
1. Булочки за цим рецептом - прекрасне рішення для будь-якого чаептія. Готуються плюшки на основі дріжджового тесту близько 3 годин. Ці булочки перенесуть вас в дитинство і, по суті, не має значення, який вони будуть форми.
2. Я беру тільки перевірені сухі дріжджі, оскільки вони не дають зайвого запаху на відміну від мокрих. Розраховуйте кількість самі.
3. Відразу готуємо опару традиційним способом, після чого просіюємо борошно і робимо невелике заглиблення. Додаємо розтоплене вершкове масло і трохи рослинного. Всипаємо цукор і сіль за смаком, замішуємо на основі опари тісто.
4. Тісто виходить м'яким. Ми залишаємо його в теплі на одну годину.
5. Потім обминали і знову залишаємо в теплі на 30-40 хвилин. Потім знову обминали - і тісто готове до ліплення.
6. Тісто легко розкочується і ліпиться. Воно дуже м'яке і еластичне.