Тісто на паску
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт тіста для пасок я присвячую домогосподаркам, які вважають за краще готувати за класичними рецептами, зберігаючи старі традиції. Тісто на паску виходить ідеальним, таким яким треба.
Тісто на паску з даного рецептом готується досить легко. Тісто до випікання буде готове вже через три години, що, по суті справи, можна назвати швидким процесом! Наші бабусі і прабабусі готували без міксерів та комбайнів, тому процес протікав набагато повільніше. Сьогодні кухонна техніка значно спрощує нам життя, однак тісто вимагає до себе особливої уваги і часу, щоб як слід підрости і увібрати сил! Так, так, саме сил, тому тісто слід місити руками і з любов'ю, щоб паски вийшли насправді смачними. Вдалого приготування.
- Сухі дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйця - 6 штук
- Ванілін - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Ізюм - 1 Склянка
У чашці комбайна вливаємо тепле молоко і розчиняємо в ньому сухі дріжджі. Включаємо комбайн і поступово засипаємо дві склянки борошна. Після того як вийде однорідна маса, накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Поки тісто піднімається, жовтки відділяємо від білків. Жовтки збиваємо разом з цукром.
В іншому посуді збиваємо білки до піни.
У тісто замішуємо жовтки, розтоплене вершкове масло, винилин і білки.
І гарненько все перемішуємо лопаткою.
Потім тісто знову вимішуємо за допомогою кухонного комбайна, постійно додаючи борошно, що залишилося.
Тісто має вийти однорідним і еластичним. Накриваємо його рушником і залишаємо в теплі рости ще близько години.
Потім родзинки недовго вимочуємо в окропі (буквально пару хвилин).
Ізюм додаємо в тісто, акуратно перемішуємо його.
Потім тісто знову накрити рушником і знову залишити настоюватися. Потім тісто можна випікати.
З даного тесту виходить ось такий чудовий паску!