Тісто для піци за 5 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
З дріжджовим тестом завжди стоїш на кухні трохи довше, але зате я обіцяю - піца вийде такою тонкою, що пекти і правда буде 5 хвилин! А ось вам і простий рецепт тіста для піци за 5 хвилин!
Як мені здається, краще трохи більше і довше постояти на кухні (при чому навіть не стояти, а замісити і залишити тісто "підходити", поки ви займаєтеся своїми справами), щоб отримати справжню піцу, а не черговий сурогат або, що ще гірше, готову піцу-напівфабрикат. А з цим простим рецептом тіста для піци за 5 хвилин вам всього-то й треба буде - тісто розкачати і викласти начинку за смаком. І вже через п'ять хвилин (я не перебільшую! ) ви отримаєте справжню італійську тонку піцу!
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Вода тепла - 1 Склянка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Борошно просеем з сіллю. Дріжджі розчиняємо в теплій воді. Потім змішаємо дріжджі, масло і борошно.
2. Дуже ретельно вимісити, найкраще - в блендері або хлібопічці. Якщо вручну - то не менше 10 хвилин.
3. Покладіть тісто в миску, накрийте плівкою і дайте підійти протягом години. Якщо вдома тепло, залиште при кімнатній температурі. Якщо прохолодно, поставте миску з тестом в тазик з теплою водою або в трохи прогріту духовку.
4. Коли тісто збільшилася в два рази - ще раз швидко його вимісити і ділимо на дві частини.
5. Присипаємо стіл борошном і розгортаємо тоненьку корж з кожної половини тесту. Тут тесту вистачить на дві піци по 30 см в діаметрі.
6. От і все! Начинку вже вибирайте самі, і в розігрітій духовці вже через 5 хвилин ваша піца буде готовою!