Рецепт Тикмач фото

Тикмач
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах , Курка , Локшина
Страви без випічки
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Для ситного обіду пропоную вам відмінну ідею - варіант, як приготувати тикмач. Цей суп-локшина дуже смачний, наваристий і ароматний, ідеальний варіант для всієї родини.

Опис приготування:

1. Хочу розповісти вам, як приготувати тикмач, і почну безпосередньо з локшини. Для того, що зробити її на своїй кухні, з'єднайте склянку борошна з яйцем. Вливайте невеликими порціями холодну воду. Всипте дрібку солі, замісити круте тісто. Залиште, розділивши на невеликі шматочки, з 10-15 хвилин. А після можна розкачати і нарізати тонкими квадратиками, соломкою.

2. Для приготування бульйону курку вимийте і залийте холодною водою. Приберіть піну, варіть до м'якості.

3. Процідіть бульйон, а м'ясо відокремте від кісток. Знову відправте бульйон на вогонь, доведіть до кипіння.

4. Очистіть картопля, викладіть його в каструлю.

5. Цибулину і моркву очистіть, наріжте і викладіть на сковороду з рослинним маслом. Обсмажте злегка, а потім перекладіть в каструлю з бульйоном.

6. Варіть до м'якості картоплі, підсолити і поперчити за смаком. Також тикмач в домашніх умовах можна доповнити найрізноманітнішими спеціями.

7. Локшину можна відварити окремо в підсоленій воді.

8. У тарілку для подачі викладіть відварну курочку і локшину, а зверху залийте бульйоном.

9. Додайте подрібнену зелень - і страва може бути подано до столу. Ось і весь простий рецепт тикмача, смачного.

  • Локшина - 150 грам (домашня )
  • Картопля - 4 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1-2 штук
  • Курка - 500 грам (скелет)
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Зелень - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Хочу розповісти вам, як приготувати тикмач, і почну безпосередньо з локшини. Для того, що зробити її на своїй кухні, з'єднайте склянку борошна з яйцем. Вливайте невеликими порціями холодну воду. Всипте дрібку солі, замісити круте тісто. Залиште, розділивши на невеликі шматочки, з 10-15 хвилин. А після можна розкачати і нарізати тонкими квадратиками, соломкою.

2. Для приготування бульйону курку вимийте і залийте холодною водою. Приберіть піну, варіть до м'якості.

3. Процідіть бульйон, а м'ясо відокремте від кісток. Знову відправте бульйон на вогонь, доведіть до кипіння.

4. Очистіть картопля, викладіть його в каструлю.

5. Цибулину і моркву очистіть, наріжте і викладіть на сковороду з рослинним маслом. Обсмажте злегка, а потім перекладіть в каструлю з бульйоном.

6. Варіть до м'якості картоплі, підсолити і поперчити за смаком. Також тикмач в домашніх умовах можна доповнити найрізноманітнішими спеціями.

7. Локшину можна відварити окремо в підсоленій воді.

8. У тарілку для подачі викладіть відварну курочку і локшину, а зверху залийте бульйоном.

9. Додайте подрібнену зелень - і страва може бути подано до столу. Ось і весь простий рецепт тикмача, смачного.

Схожі рецепти