Тефтелі під соусом на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви приготуєте тефтельки за цим рецептом, то зможете нагодувати всю сім'ю або компанію голодних родичів або друзів. На перший погляд, блюдо здається зовсім простим, але воно дуже смачне.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати тефтелі під соусом на сковороді, то просто уважно вивчіть цей рецепт. У ньому дуже докладно описано, як зробити самі тюфтельки, а також смачний томатний соус, в якому вони гасяться. Блюдо виходить соковитим і ароматним.
- Свинячий фарш - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 60 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Окріп - 1/2 L
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
Промийте сирої рис під проточною водою, викладіть його в каструлю, залийте водою і варіть до готовності двадцять-двадцять п'ять хвилин, попередньо посоливши за смаком. З готового рису злийте залишки води.
Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте його кубиками. Морква почистіть і вимийте, натріть її на крупній тертці. У сковороді розігрійте олію, викладіть на неї моркву і цибулю. Пасеруйте овочі п'ять-десять хвилин.
У глибоку миску викладіть сирої свинячий фарш, додайте до нього відварений рис, вбийте курячі яйця, покладіть зажарку. Всі інгредієнти посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте до однорідності.
Змочіть руки водою або рослинним маслом. Скачайте з отриманого фаршу тефтелі. Вони можуть бути будь-якого розміру, переважно, щоб вони були невеликими, розміром з великий волоський горіх.
У чистій сковороді розжарити рослинне масло. Викладайте в масло тюфтельки, підсмажте їх на сильному вогні з усіх боків до золотистої скоринки.
Приготуйте томатну заливку, яка буде соусом. Для цього в глибокій мисці змішайте томатну пасту зі сметаною, приправити сіллю, поперчіть і влийте півлітра окропу. Розмішайте до однорідності.
Перекладіть обсмажені тюфтельки в казанок або каструльку, залийте їх томатної заправкою. Поставте на плиту і тушкуйте на слабкому вогні сорок хвилин, накривши кришкою. Подавайте тефтелі гарячими з соусом і гарніром.