Тарталетки з песто і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тарталеток з песто і креветками. Для начинки тарталеток використовуються помідори черрі і королівські креветки. Несолодке рубане тісто підходить для основи тарталеток.
Кількість порцій: 8
- Черрі - 100 грам
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Свіжий базилік - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Королівські креветки - 10 штук
- Кедрові горішки - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Пармезан - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Часник - 1 часточка
1. Просіваємо борошно і висипаємо її в блендер, додаємо солі і нарізане кубиками сильно охолоджене масло. Кілька секунд всі перемішуємо в блендері. Повинна вийти суміш нагадує крихту. Не варто подрібнювати дуже сильно. У цю суміш додаємо яйце і швиденько перемішуємо, тісто не повинно встигнути нагрітися.
2. З тіста робимо кулю, загортаємо його в харчову плівку і приблизно на одну годину прибираємо в холодильник.
3. Тонким шаром (приблизно три-п'ять міліметрів) розгортаємо охолоджене тісто. Вирізаємо кола (діаметр кола більше діаметра формочки). Тісто викладаємо у формочки і прибираємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять в морозилку.
4. У форми зверху насипаємо кульки або квасоля (вантаж) і хвилин п'ятнадцять випікаємо при температурі двісті градусів, після вантаж прибираємо і хвилин п'ятнадцять випікаємо ще.
5. Кедрові горішки трохи обсмажити. Очистимо креветки. У блендері подрібнюємо базилік, часник і сир. Чайну ложку горішків кладемо в кожну спечену тарталетки, після додаємо сирну суміш.
6. За креветці і половинки помідора черрі кладемо в тарталетки. Запікаємо хвилин десять. Блюдо готово.