Тапенад з оливок
(покроковий рецепт з фото)
Тапенад з оливок - це провансальське блюдо, яке готується з каперсів і оливок. Це популярна у Франції закуска. Її намазують на білий хліб або використовують як інгредієнт в стравах. Спробуйте
Тапенад з оливок можна робити і з анчоусами, але вони мають яскраво виражений смак і не завжди їх бажано додавати. Напевно, потрібно народитися і вирости у Франції, щоб ласувати бутербродами з тапенадом з оливок, але як доповнення, наприклад, до сендвіч з салатом "ніцца" дуже навіть підходить. Успіхів і приємного апетиту!
- Каперсами - 2 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Перець, сіль - 1 За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
Оливки, часник, каперси завантажити в блендер.
Додати гірчицю, олія, зелень і спеції.
Все подрібнити в блендері.
Смачного!