Святковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Всі погодяться зі мною, що не завжди на свято є можливість зробити торт. Іноді хочеться чогось іншого, тоді на перший план виходить пиріг. Його можна подати красиво, тільки потрібно навчитися.
У цьому рецепті вам потрібно постаратися не тільки над створенням тесту, але і над прикрасою. Саме в ньому буде вся фішка. Начинку можна змінювати, але я зупинилася на класичних яблуках. Сьогодні поділюся з вами тим, як приготувати святковий пиріг на дріжджовому тесті. Красиво, знайоме і смачно!
- Дріжджі - 25 грам (живі)
- Вода - 6 Ст. Ложок (кип'ячена )
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки(2 шт - в тісто, 1 шт - для змазування)
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Яблуко - 4 штуки
- Цукор - За смаком (коричневий)
- Волоський горіх - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки (в тісто)
Спочатку дріжджі розведіть з невеликою кількістю цукру і борошна, а також 1 ст. Ложкою борошна. Залиште їх до підняття. В цей час в іншому посуді перемішайте майонез, цукор, яйця, сіль, воду і масло.
Потім додайте дріжджі і поступово просійте борошно. Замішайте еластичне тісто. Дайте йому постояти 20 хвилин.
Далі тісто розділіть на велику і меншу частину (різниця в 1, 5 рази). З меншої частини виріжте 3 кільця різного діаметру.
З більшої частини тесту розкачайте корж на 12-14 см більше кілець.
Зробіть промінчики на коржику, зберігаючи центр розміром, як форма для випічки. Зайве залиште.
Яблука наріжте часточками, а горіхи подрібніть. Викладіть їх в центр тесту.
Зверху додайте коричневий цукор.
Потім на начинку надіньте кільця з тіста. Велике по краю, а два інших в центр.
Промені з'єднайте в центрі, по черзі переплітаючи їх в кільцях.
У центр композиції зробіть прикраса з тіста. Додайте цукор і змастіть виріб яйцем.
Запікайте святковий пиріг при 180-200 градусів протягом 40-60 хвилин. Приємного чаювання!