Святковий рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пиріг просто шикарний і дійсно святковий! Він безсумнівно прикрасить новорічний стіл. Начинка соковита, ніжна і, що велика рідкість для дріжджових пирогів, дуже смачна здоба. Всім раджу!
Опис приготування:
Я, чесно кажучи, не дуже люблю дріжджові пироги! Але цей пиріг просто вразив мого чоловіка, причому вразив надзвичайно смачним тестом. Тісто і правда шикарне. І два види начинки: рисова (з яйцем, рисом і цибулею) і рибна (з червоною рибою в соусі"Бешамель" ). Втім, червону рибу можна замінити і інший, дешевшою! Пиріг безсумнівно гідний вашої уваги!
- Борошно пшеничне - 3 склянки (тісто)
- Молоко - 1 Склянка (тісто)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Крем - 70 грам (тісто)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (тісто)
- Рис варений - 1 Склянка (рисова начинка)
- Яйце варене - 2 штуки (рисова начинка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (рисова начинка)
- Вершкове масло - 50 грам (рисова начинка)
- Сьомга - 300 грам (рибна начинка)
- Молоко - 1 Склянка (рибна начинка)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (рибна начинка)
- Вершкове масло - 20 грам (рибна начинка)
- Кріп - 1 За смаком (рибна начинка)
- Сіль - 1 За смаком (рибна начинка)
Вершкове масло розтопіть, додайте до молока. Потім додайте сметану кімнатної температури, дріжджі, цукор. Дайте постояти хвилин 5.
Просійте борошно з сіллю, замісіть тісто. Накрийте і приберіть в тепле місце на 1 час.
Яйця наріжте кубиком.
Лук наріжте кубиком, потім обсмажте на олії.
Додайте яйця і цибулю до вареного рису. Перемішайте. Рисова начинка готова.
Для рибної начинки: розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте пару хвилин.
Влейте молоко, розмішайте і варіть хвилин 5 до загустіння.
Рибу нарізати кубиком.
Додайте в соус. Додати сіль, додайте кріп. Перемішайте, рибна начинка готова.
Тісто має збільшитися в два рази. Розкачайте його.
Викладіть в центр рисову начинку.
Потім рибну начинку.
Кінець кліпу, залишивши центр відкритим.
Змастіть пиріг яйцем.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Смачного!