Святковий рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг просто шикарний і дійсно святковий! Він безсумнівно прикрасить новорічний стіл. Начинка соковита, ніжна і, що велика рідкість для дріжджових пирогів, дуже смачна здоба. Всім раджу!
Я, чесно кажучи, не дуже люблю дріжджові пироги! Але цей пиріг просто вразив мого чоловіка, причому вразив надзвичайно смачним тестом. Тісто і правда шикарне. І два види начинки: рисова (з яйцем, рисом і цибулею) і рибна (з червоною рибою в соусі "бешамель" ). Втім, червону рибу можна замінити і інший, дешевшою! Пиріг безсумнівно гідний вашої уваги!
- Борошно пшеничне - 3 склянки (тісто)
- Молоко - 1 Склянка (тісто)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Крем - 70 грам (тісто)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (тісто)
- Рис варений - 1 Склянка (рисова начинка)
- Яйце варене - 2 штуки (рисова начинка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (рисова начинка)
- Вершкове масло - 50 грам (рисова начинка)
- Сьомга - 300 грам (рибна начинка)
- Молоко - 1 Склянка (рибна начинка)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (рибна начинка)
- Вершкове масло - 20 грам (рибна начинка)
- Кріп - 1 За смаком (рибна начинка)
- Сіль - 1 За смаком (рибна начинка)
Вершкове масло розтопіть, додайте до молока. Потім додайте сметану кімнатної температури, дріжджі, цукор. Дайте постояти хвилин 5.
Просійте борошно з сіллю, замісіть тісто. Накрийте і приберіть в тепле місце на 1 час.
Яйця наріжте кубиком.
Лук наріжте кубиком, потім обсмажте на олії.
Додайте яйця і цибулю до вареного рису. Перемішайте. Рисова начинка готова.
Для рибної начинки: розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте пару хвилин.
Влейте молоко, розмішайте і варіть хвилин 5 до загустіння.
Рибу нарізати кубиком.
Додайте в соус. Додати сіль, додайте кріп. Перемішайте, рибна начинка готова.
Тісто має збільшитися в два рази. Розкачайте його.
Викладіть в центр рисову начинку.
Потім рибну начинку.
Кінець кліпу, залишивши центр відкритим.
Змастіть пиріг яйцем.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Смачного!