Свіжий салат з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Навесні часто неймовірно хочеться свіжого і корисного салату, тому поділюся з вами рецептом і розповім, як приготувати свіжий салат з кабачків, дієтичний, з дуже ароматною заправкою!
Такий салат відмінно підійде для спекотного дня, так як досить водянистий кабачок наситить ваше тіло водою і додасть вам свіжість. Особливість цього салату в способі нарізки кабачка: в готовій страві він схожий на зелені макаронини. Соус виходить дуже смачним і солодкуватим завдяки меду, а також ароматним через сушених трав (особисто я беру кінзу, але ви можете її замінити). Рекомендую подавати такий салат з помідорами чері і зеленню, так він виглядає чудово!
- Молодий кабачок або цукіні - 1 штука
- Помідори черрі - 8 штук
- Зелень - 1 пучок
- Оливкова олія - 4-7 Ст. Ложок
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сушені трави - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
1. Для початку приготуйте соус. Для цього в мед додайте кілька ложок оливкової олії, лимонний сік, дрібно нарізаний часник, кінзу або інші трави і сіль. Ретельно перемішайте. Соус готовий.
2. Очистіть кабачок від шкірки і за допомогою Овочечистка наріжте його на тонкі довгі смужки. Потім ці смужки розріжте ножем на смужки, схожі на спагеті.
3. Додайте соус в салат і дайте салату настоятися 5-10 хвилин. Далі наріжте навпіл помідори черрі і дрібно наріжте зелень.
4. Подавайте салат, прикрасивши його помідорами чері, смаженим насінням або кунжутом і зеленню. Смачного!