Рецепт Свіжий салат з капусти фото

Свіжий салат з капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Вам здається, що свіжий салат з капусти - це елементарно просто, але іноді його смак вам не подобається? Приготуйте це блюдо, скориставшись підказками з цього рецепта, і ви відчуєте різницю.

Опис приготування:

Існує кілька десятків варіантів приготування свіжого салату з капусти і ви, напевно, пробували кілька з них. Цей рецепт особливо добре для зими, коли капуста вже може бути злегка жестковата.

  • Капуста - 300 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Оцет - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 1-2 чайних ложок
  • Зелень - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
свіжий салат з капусти - фото крок 1
1. Рецепт приготування свіжого салату з капусти надзвичайно простий. Потрібно підготувати всі інгредієнти і приступити до процесу.
свіжий салат з капусти - фото крок 2
2. У капусти видалити верхні листки і грубу качан. Нарізати тоненькою соломкою.
свіжий салат з капусти - фото крок 3
3. У глибокій мисці змішати капусту з сіллю і залишити її на 10-15 хвилин.
свіжий салат з капусти - фото крок 4
4. За цей час необхідно підготувати окріп, яким потрібно залити капусту.
свіжий салат з капусти - фото крок 5
5. Накрити миску кришкою і залишити ще на 10-15 хвилин. Якщо часу мало, це 5 хвилин буде достатньо.
свіжий салат з капусти - фото крок 6
6. Тепер необхідно злити воду з капусти. Можна скористатися друшляком або просто накрити миску кришкою.
свіжий салат з капусти - фото крок 7
7. Залишилася справа за малим - заправити практично приготований свіжий салат з капусти в домашніх умовах. Налити трохи олії (підійде будь-яке масло, яке вам подобається).
свіжий салат з капусти - фото крок 8
8. Додати трохи винного або яблучного оцту. Але обережно, з ним потрібно не переборщити.
свіжий салат з капусти - фото крок 9
9. Тепер підсолодити салат цукром і дати постояти 3-5 хвилин. Після його можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти