Суп з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Внесіть різноманітність у свій повсякденний раціон за допомогою легкого і простого в приготуванні супчика. Ароматний, смачний і швидкий - це коротка характеристика супу за моїм рецептом. Пробуйте!
М'ясо варимо, овочі та гриби нарізаємо. Морква, цибуля обсмажуємо разом, грибочки окремо. Картопля варимо у воді, в якому варилася курка. Додаємо зажарку, варене м'ясо і даємо настоятися. Курячий суп з грибами подавайте в гарячому вигляді. При бажанні можна заправити сметаною або майонезом. Також на столі не завадять сухарики або грінки. Смачного!
- Куряче філе - 500 грам
- Вода - 2 L
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Печериці - 4-5 штук
- Локшина - 70 грам
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком

Куряче філе промийте, поріжте на великі шматки і залийте 2 літрами чистої води. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, і залиште на середньому вогні на 35 хвилин. Щоб не збігав - трохи відкрийте кришку.

Поки вариться бульйон, не втрачаючи часу помийте овочі. Гриби поріжте пластинками.

Цибуля порубати на невеликі кубики.

Морква поріжте кільцями.

Зелень дрібно пошинкуйте.

Картопля поріжте кубиками, складіть в миску і залийте водою, щоб він не почорнів до того моменту, поки не знадобиться.

Обсмажте цибулю до напівпрозорого стану, потім додайте моркву і тушкуйте хвилини 4.

Якраз наспів м'ясо - видаліть його з бульйону і залиште остигати. Воду з картоплі злийте і відправте його в каструлю, туди ж додайте пару листочків лавра і варіть 10 хвилин.

На чистій сковороді обсмажте гриби. Сильно не засмажувати - досить 5-7 хвилин. Після цього відправте їх в каструлю до картоплі.

М'ясо порізати на шматки.

Додайте в каструлю з супом трохи локшини, м'ясо, цибулю і моркву, зелень. Посоліть і поперчіть за смаком. Після цього варіть суп до готовності ще 6-8 хвилин. Потім дайте йому трохи настоятися.