Суп з куркою і гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Здорова їжа - запорука здорового життя. Але ж їжа повинна бути ще й смачною. Тому пропоную вам рецепт приготування супу з куркою і гречкою.
Це не найпростіший рецепт приготування супу з куркою і гречкою. Готування займає чимало часу, але при цьому суп виходить смачним, наваристим і корисним.
- Вода очищена - 3 L
- Курка - 1/2 штуки
- Печериці - 300 грам
- Гречка - 100 грам
- Солоні огірки - 2 штуки
- Розсіл - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень петрушки - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Лист лавровий - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком

Розрізаємо курку на кілька частин.

У кип'ячену воду в каструлі кидаємо шматки курки. Оговтується туди ж подрібнену цибулю і терту або нарізану моркву. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо бульйон протягом години.

Дістаємо шматки птиці з каструлі.

Сам бульйон проціджуємо в миску. Він нам ще стане в нагоді.

Тепер очищаємо м'ясо від кісток і нарізаємо його на невеликі шматочки.

Замочуємо гречку в холодній воді на годину. Це можна зробити заздалегідь.

Чистимо і нарізаємо цибулю півкільцями.

Варимо гриби в каструлі 15 хвилин.

Нарізаємо гриби тонкими шматочками.

Нарізаємо солоні огірки на невеликі кубики.

Найскладніша частина рецепта - пасеровку овочів. Розігріваємо сковороду рослинною олією. Спочатку обсмажуємо цибулю протягом 3 хвилин, потім гриби протягом 5 хвилин, нарешті, додаємо солоні огірки і смажимо 15 хвилин. Весь цей час помішувати овочі, щоб не пригоріли.

Нарізаємо картоплю.

Дрібно нарізаємо миту петрушку.

Нарешті, доводимо до кипіння бульйон, який залишився від приготування птиці. Додаємо в каструлю гречку, лавровий лист, мелений перець, сіль за смаком, накриваємо все кришкою і варимо 15 хвилин. Додаємо картоплю, знову закриваємо кришку і варимо ще 10 хвилин. Додаємо курку. Додаємо цибулю, гриби, огірки. Варимо 5-7 хвилин. Нагріваємо розсіл в окремому посуді і заливаємо його в каструлю з бульйоном. Даємо супу покипіти п'ять хвилин і зменшуємо вогонь. Тепер можна додавати в суп зелень, дати йому охолонути і подавати до столу.