Овочевий суп з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Овочевий суп з гречкою смачний і простий у приготуванні. Він може бути як пісним, так і з додаванням м'ясних фрикадельок. Ділюся рецептом!
Овочевий суп з гречкою можна приготувати як в пісному варіанті, так і з м'ясними фрикадельками, в будь-якому випадку він вийде смачний. Готувати його просто. Впевнена, що такий суп сподобається, до того ж готується він швидко і просто.
- Морква - 1-2 штук
- Стебло селери - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Картопля - 2 штуки
- Перець болгарський - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука
- Крупа гречана - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
- Лавровий лист - 1 штука
- М'ясний фарш - 150-200 грам (по бажанню)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 L
Підготуйте інгредієнти.
Щоб приготувати овочевий бульйон, викладіть в каструлю стебла селери, морква, цибуля, залийте водою, варіть близько 30 хвилин після закипання.
Поки вариться овочевий бульйон, переберіть гречку, промийте її.
Щоб у супу вийшов більш яскравий смак, прокалите гречку на сухій сковороді.
Поріжте дрібними кубиками цибулю і помідор.
Дрібним кубиком поріжте моркву і болгарський перець.
Обсмажте нарізані овочі на рослинному маслі.
Процідіть готовий овочевий бульйон через сито.
Додайте в овочевий бульйон порізану кубиком картопля.
Якщо ви варіть пісний суп, то приготуйте фрикадельки.
Як тільки картопля закипить, викладіть в каструлю гречку.
Приблизно через 5 хвилин після закладки гречки, додайте м'ясні фрикадельки.
Варіть до готовності картоплі .
Коли картопля буде готовий, викладіть в каструлю овочеву зажарку, сіль за смаком, додайте лавровий лист, доведіть до кипіння. Дайте супу настоятися близько 10-15 хвилин.
Подавайте суп із зеленню. Він смачний, ароматний, легкий для травлення і досить ситний. Смачного!