Суп з опеньків з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування супу з опеньків з гречкою. Зазвичай готують такий суп з вермішеллю, але з гречкою виходить не менш смачно.
Гречана крупа відмінно поєднується з опеньками. Суп в процесі приготування виходить дуже ароматним і смачним. У готовий суп можна додавати сметану.
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Перець, сіль - 1 За смаком
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 грам
- Опеньки - 500 грам
- Гречка - 100 грам
1. В першу чергу наливаємо в каструлю води, приблизно два з половиною літра, і поставити на вогонь. Тепер очистимо цибулю, і наріжемо його шматочками.
2. Очищаємо моркву, і так само нарізаємо її шматочками. Потім на сковороді, у маслі, до золотистого кольору обсмажуємо моркву і цибулю. Коли закипить в каструлі вода, перекладаємо туди обсмажені цибулю і моркву.
3. Промиваємо опеньки, потім шматочками їх нарізаємо (дрібні опеньки можна не різати), і кладемо їх в каструлю. Хвилин п'ятнадцять варимо на середньому вогні. Промиваємо гречку і додаємо її в каструлю, ще хвилин на п'ять залишимо варитися.
4. Очищаємо картоплю, нарізаємо шматочками і додаємо в каструлю. Поперчити, посолити і ще хвилин десять-п'ятнадцять варимо (поки не звариться картопля).
5. Суп готовий. Можна подавати.