Суп зі свіжих опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, наваристий супчик з опеньків без сумніву вам сподобається. Сходіть в найближчий лісок або на ринок за головним інгредієнтом, і сміливо приступайте!
Опеньки вже на столі, а значить можна приступати до приготування смачного супчика з них. Промийте та відваріть протягом 40 хвилин опеньки. Поки вони варяться, обсмажте на сковороді цибулю з морквою і додайте їх в суп. Через 15 хвилин киньте картопля, потім часник, лавровий лист і гвоздику. Ще через 5 хвилин варіння додайте інші спеції і зніміть з вогню. Дайте супу 15 хвилин настоятися, після чого можна подати на стіл. Смачного!
- Опеньки - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 3 штуки
- Гілочка кропу - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
Гриби переберіть, очистіть і ретельно промийте. Якщо гриби великі - поріжте.
Залийте їх холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Знімайте піну разом з формуванням. Коду вода закипить, встановіть середній вогонь і варіть гриби 40 хвилин.
Обсмажте порізану цибулю на сковороді, потім додайте терту моркву. Смажте разом протягом 10 хвилин, потім відправте овочі в суп. Перемішайте і варіть протягом 15 хвилин.
Потім додайте картоплю, через 15 хвилин - лавровий лист, порізаний часник і бутони гвоздики. Ще через 5 хвилин додайте в суп коріандр, сіль і перець за смаком. Коли картопля буде готовий, зніміть суп з вогню і дайте 15 хвилин настоятися. Після цього подайте на стіл.