Рецепт Суп-пюре з опеньків фото

Суп-пюре з опеньків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Для дітей , Від 5 років
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Опеньки - поживні гриби. Всього 100 гр опеньків досить, щоб задовольнити потребу організму в таких елементах, як цинк і мідь. Тому суп-пюре з опеньків не тільки смачний, але корисно.

Опис приготування:

Пропоную оцінити цей рецепт супу-пюре з опеньків. Суп виходить смачним і дуже ситним, та й готувати його нескладно. Складові, знову ж, дуже прості - я завжди заморожую багато опеньків на зиму, а потім по ходу року дістаю невеликими порціями і варю вот такой вот суп-пюре. Сподіваюся, рецепт вам сподобається і, звичайно ж, стане в нагоді. Удачі в приготуванні!

  • Опеньки - 300 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вода - 2 склянки
  • Вершки - 1 Склянка (або молоко)
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком (для прикраси)
  • Лавровий лист - 1 штука (по бажанню)
суп-пюре з опеньків - фото крок 1
1. Відварюємо опеньки в підсоленій воді. Цей процес займе 20-30 хвилин. Якщо Ви використовуєте заморожені опеньки, просто розморожуєте їх, варити не потрібно. Однак все одно промийте гриби проточною водою.
суп-пюре з опеньків - фото крок 2
2. Картоплю нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо. Не забуваємо підсолити воду. Можна додати в каструлю лавровий лист, він додасть картоплі аромат.
суп-пюре з опеньків - фото крок 3
3. Поки картопля і гриби варяться, дрібно нарізаємо цибулю.
суп-пюре з опеньків - фото крок 4
4. Потім розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо цибулю до прозорості.
суп-пюре з опеньків - фото крок 5
5. Готові опеньки додаємо в сковороду до цибулі, ретельно перемішуємо і тушкуємо хвилин 20.
суп-пюре з опеньків - фото крок 6
6. Коли звариться картопля, дістаємо його і кладемо в блендер. Води не виливаємо, вона нам знадобиться пізніше. Якщо Ви використовували лавровий лист, то тепер слід його видалити.
суп-пюре з опеньків - фото крок 7
7. Готову картоплю і гриби подрібнюємо в блендері.
суп-пюре з опеньків - фото крок 8
8. Потім вливаємо масу назад в каструлю, де варилася картопля. Ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння, потім вимикаємо плиту.
суп-пюре з опеньків - фото крок 9
9. Тепер завершальний штрих - додаємо вершки (підійде і молоко), ще раз перемішуємо і залишаємо на плиті ще не кілька хвилин.
суп-пюре з опеньків - фото крок 10
10. Наше блюдо готово! Смачного!

Схожі рецепти