Суп-пюре з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Опеньки - поживні гриби. Всього 100 гр опеньків досить, щоб задовольнити потребу організму в таких елементах, як цинк і мідь. Тому суп-пюре з опеньків не тільки смачний, але корисно.
Пропоную оцінити цей рецепт супу-пюре з опеньків. Суп виходить смачним і дуже ситним, та й готувати його нескладно. Складові, знову ж, дуже прості - я завжди заморожую багато опеньків на зиму, а потім по ходу року дістаю невеликими порціями і варю вот такой вот суп-пюре. Сподіваюся, рецепт вам сподобається і, звичайно ж, стане в нагоді. Удачі в приготуванні!
- Опеньки - 300 грам
- Картопля - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вода - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка (або молоко)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком (для прикраси)
- Лавровий лист - 1 штука (по бажанню)
1. Відварюємо опеньки в підсоленій воді. Цей процес займе 20-30 хвилин. Якщо Ви використовуєте заморожені опеньки, просто розморожуєте їх, варити не потрібно. Однак все одно промийте гриби проточною водою.
2. Картоплю нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо. Не забуваємо підсолити воду. Можна додати в каструлю лавровий лист, він додасть картоплі аромат.
3. Поки картопля і гриби варяться, дрібно нарізаємо цибулю.
4. Потім розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо цибулю до прозорості.
5. Готові опеньки додаємо в сковороду до цибулі, ретельно перемішуємо і тушкуємо хвилин 20.
6. Коли звариться картопля, дістаємо його і кладемо в блендер. Води не виливаємо, вона нам знадобиться пізніше. Якщо Ви використовували лавровий лист, то тепер слід його видалити.
7. Готову картоплю і гриби подрібнюємо в блендері.
8. Потім вливаємо масу назад в каструлю, де варилася картопля. Ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння, потім вимикаємо плиту.
9. Тепер завершальний штрих - додаємо вершки (підійде і молоко), ще раз перемішуємо і залишаємо на плиті ще не кілька хвилин.
10. Наше блюдо готово! Смачного!