Грибний суп з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Наваристий густий супчик, яким можна легко, але щільно підкріпитися в будь-який час року! Готуйте з печерицями або лісовими грибочками - рецепт грибного супу з гречкою простий і універсальний!
Щоб приготувати грибний суп з гречкою, необов'язково додавати картоплю або багато овочів. Самі гриби роблять супчик наваристим і густим. Якщо суп не будуть їсти діти, рекомендую додати вино. Крім печериць, ви можете використовувати і інші гриби, білі, підосичники, що вашій душі завгодно!
Дивіться, як приготувати грибний суп з гречкою.
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Вино червоне - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Печериці - 300-400 грам
- Гречка - 0, 5 склянки
- Бульйон - 1, 5-1, 8 L
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Спеції та приправи - - За смаком
- Листя шпинату - 1 пучок
Підготуйте інгредієнти.
Поріжте скибочками гриби, обсмажте до м'якості з цибулею і морквою (хто як любить, а я нарізаю овочі досить крупно, морквину четвертинками, цибуля - кубиками).
Потім до овочів додайте вино, часник, посоліть і додайте приправ за смаком. Готуйте, поки не з'явиться характерний запах часник, а грибочки і овочі стануть м'якими.
Потім влийте бульйон. Всипте гречку, доведіть до кипіння.
Потім влийте бульйон. Всипте гречку, доведіть до кипіння.
Коли суп закипить, зменшіть вогонь, додайте листя шпинату (я додаю їх цілими), варіть ще хвилин 15-20 до готовності гречки.
Готовий грибний суп з гречкою подавати можете зі сметаною і чорним хлібом. Смачного!
Готовий грибний суп з гречкою подавати можете зі сметаною і чорним хлібом. Смачного!