Суп з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви рецепт, як приготувати суп з кабачками? Ця страва незвичайне для нашої кухні, проте, не варто сумніватися в його смаку. Можна приготувати його на овочевому або м'ясному бульйоні.
Суп подають відразу після приготування, його можна прикрасити зеленню або натерти кабачок на тертці. Суп подрібнюють в пюре. Можна додати вершки, тоді його консистенція буде оксамитової і однорідної. Якщо обійтися без вершків і зробити його на овочевому бульйоні (воді), тоді у вас вийде відмінний вегетаріанське блюдо.
- Лук-пориста - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Кольорова капуста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Сухі італійські спеції - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - За смаком
- Бульйон - 1 літр (або вода)
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте кабачок і відріжте четверту частину (для прикраси), вимийте і розберіть на суцвіття капусту, вимийте порей і наріжте його шматочками, очистіть і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Очистіть часник і картоплю.
2. У каструлю налийте кілька столових ложок оливкової олії, викладіть кабачки, кольорову капусту, подрібнений часник, нарізану кубиками картоплю, обидва види цибулі. Приправити сіллю і poperčite, готуйте, помішуючи 5-7 хвилин.
3. Влийте бульйон (воду), додайте спеції, доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько двадцяти хвилин.
4. Перебити вміст каструлі в пюре (занурювальним блендером або перелийте в чашу блендера). Якщо суп дуже густий, розбавте його водою, за смаком додайте сіль і спеції, прогрейте 1-2 хвилини.
5. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте оливковою олією і подрібненим кабачком, подавайте відразу.