Суп-пюре з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Любителі цих смачних фруктів чого тільки не готують з них: запікають, заварювати, використовують як основу або начинку для пирогів. А чи пробували ви суп з яблук? тим, хто сидить на дієті, дуже рекомендую.
Суп-пюре з яблук - відмінна ідея для вечері, ви не знаходите? Особливо це блюдо сподобається тим, хто на дієті. Легкий, ніжний і ароматний суп-пюре можна подати і як десерт. А готується він дуже легко і з мінімуму інгредієнтів. Як саме приготувати найпростіший суп-пюре з яблук, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Яблука - 2 штуки (великих)
- Лимон - 1/2 штуки
- Йогурт натуральний - 80-100 грам
- Вода - 3/4 склянки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка (за смаком)
Натираємо цедру з лимона і видавлюємо сік. Потім очистимо яблука від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. Збризкаємо яблука соком лимона, щоб не потемніли.
Перекладаємо яблука в каструльку, подачі води, лимонну цедру і варимо хвилин 5-7, до розм'якшення яблук.
Додаємо в яблука ванільний цукор, перебиваємо все в пюре за допомогою блендера. Остужаем до кімнатної температури.
Додаємо за смаком йогурт і збиваємо-розмішуємо віночком. Пробуємо, додамо за смаком лимонний сік або цукор.
Розливаємо по тарілках і посипаємо корицею і мускатним горіхом. Прикрашаємо шматочками яблук.