Пюре з яблук для грудничка
(покроковий рецепт з фото)
Яблучне пюре є першою стравою в житті маленького чоловічка після грудного молока, оскільки яблука є одним з найбільш корисних продуктів для дитини, давайте приготуємо пюре з яблук.
Як приготувати яблучне пюре для дитини до року? Насправді все просто. Потрібно взяти зелене кисло-солодке або кисле яблуко місцевого походження в зеленій шкірці без вм'ятин і чорних крапок. Імпортні яблука в червоній шкірці досить ризиковані, так як можуть викликати алергію у малюка.
- Яблука - За смаком
Спочатку яблуко необхідно обшпарити окропом і очистити від шкірки і насіння.
Потім його потрібно натерти на самій дрібній тертці або дуже ретельно подрібнити на блендері. Якщо ви вирішили скористатися теркою, то вона повинна бути з нержавіючої сталі або ж з пластмаси. Якщо використовувати іншу тертку, то яблука починають швидко окислюватися і втратять більшу частину вітаміну С. Можливо, що після проходження через тертку пюре ще буде містити грудочки, тоді слід пропустити його через сито.
Відразу після приготування яблучного пюре, його необхідно вжити в їжу, щоб воно не темніло. Цукор додавати не варто, нехай дитина відчує справжній смак яблука. Якщо малюка постійно мучать кольки, то перед приготуванням яблука можна запекти в духовці.