Суп-пюре з куркою
(покроковий рецепт з фото)
На обід для дітей і дорослих хочу запропонувати класну ідею, як приготувати суп-пюре з куркою. Наваристий, ситний і приголомшливо ароматний. Спробуйте, від нього просто неможливо відірватися!
Цей класний супчик відмінно урізноманітнює ваш щоденний раціон. Його родзинка в кремової консистенції, а цікаву смакову нотку надають сік лимона і яйце. Перед подачею супчик можна доповнити свіжою зеленню або сухариками, зробленими в домашніх умовах.
- Курка - 1-1.5 кілограма
- Морква - 2-3 штук
- Корінь петрушки - 2 штуки
- Селера - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Лимон - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком

1. Курочку вимийте, відправте в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.

2. Поки вода закипає, очистіть і наріжте овочі, коріння, зелень для бульйону. Використовувати можна все, що вам до душі.

3. Надішліть все в каструлю.

4. Додайте за смаком сіль, варіть близько години.

5. Після дістаньте курочку, остудіть її трохи, відокремте м'ясо від кісток.

6. Кісточки відправте назад в каструлю, продовжуючи варити бульйон.

7. Акуратно отлейте пару стаканів бульйону.

8. В окремій каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте борошно.

9. Помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

10. Влийте тонкою цівкою дві склянки бульйону, помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

11. Після процідіть в цю каструлю бульйон. Варіть на середньому вогні.

12. Викладіть в каструлю курочку.

13. Додайте перець і сіль за необхідності.

14. За допомогою погружного блендера пюріруйте супчик.

15. Збийте яйця в невеликій мисочці. Тонкою цівкою вливайте в каструлю, постійно помішуючи.

16. Додайте сік лимона, млоїте на повільному вогні ще хвилин 7-10. Після зніміть і подавайте до столу.