Суп квасолевий з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний гострий суп квасолевий з грибами прекрасно підійде любителям незвичайного смаку. Креязик текстура супу прекрасно поєднується з шматочками авокадо - спробувати хоча б раз його точно варто!
Чи не найпростіший рецепт супу квасоляного з грибами, проте всі зусилля дійсно варті того.
1. Квасолю замочити на ніч у холодній воді.
2. Варити квасолю на повільному вогні до готовності.
3. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію.
4. Цибулю і часник почистити і дрібно порізати. Надіслати на сковороду і смажити до золотистого кольору.
5. Гострий перець очистити від насіння, дрібно нарізати. Додати на сковороду.
6. У каструлю з квасолею відправити цибулю, часник і перець.
7. Суп посолити і поперчити, приправити кмином і варити хвилин 10-15.
8. На окремій сковороді посмажити гриби до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
9. Коли квасоля буде готова, злити в окрему ємність рідина і відправити її в блендер. Збивати ретельно, поступово додаючи рідину. Суп-пюре повинен бути злегка рідким.
10. Смажені гриби відправити до блендер і зробити кілька пульсуючих рухів. Гриби повинні почуватися в супі.
11. Готовий суп відправити на вогонь, довести до кипіння і додати трохи крохмалю. Проварити буквально 2-3 хвилини.
12. З лимона або лайма вичавити сік.
13. Авокадо порізати великими шматочками.
14. У порційну тарілку налити суп, приправити соком лимона і акуратно викласти шматочки авокадо. Прикрасити зеленню.
Суп квасолевий з грибами в домашніх умовах можна доповнити сметаною або несолодким йогуртом, вершковим сиром або м'ясними копченостями.
- Квасоля - 300 грам
- Гриби - 300 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Гострий перець - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вапно або лимонний - 1 штука
- Авокадо - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Квасолю замочити на ніч у холодній воді.
2. Варити квасолю на повільному вогні до готовності.
3. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію.
4. Цибулю і часник почистити і дрібно порізати. Надіслати на сковороду і смажити до золотистого кольору.
5. Гострий перець очистити від насіння, дрібно нарізати. Додати на сковороду.
6. У каструлю з квасолею відправити цибулю, часник і перець.
7. Суп посолити і поперчити, приправити кмином і варити хвилин 10-15.
8. На окремій сковороді посмажити гриби до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
9. Коли квасоля буде готова, злити в окрему ємність рідина і відправити її в блендер. Збивати ретельно, поступово додаючи рідину. Суп-пюре повинен бути злегка рідким.
10. Смажені гриби відправити до блендер і зробити кілька пульсуючих рухів. Гриби повинні почуватися в супі.
11. Готовий суп відправити на вогонь, довести до кипіння і додати трохи крохмалю. Проварити буквально 2-3 хвилини.
12. З лимона або лайма вичавити сік.
13. Авокадо порізати великими шматочками.
14. У порційну тарілку налити суп, приправити соком лимона і акуратно викласти шматочки авокадо. Прикрасити зеленню.
Суп квасолевий з грибами в домашніх умовах можна доповнити сметаною або несолодким йогуртом, вершковим сиром або м'ясними копченостями.