Суп гречаний з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Ситний супчик на обід для всієї родини. Ви можете зробити велику порцію або варити свіжий хоч кожен день. Сьогодні рекомендую зробити його по даним рецептом.
Можна з'єднати два блюда в одному і зробити ось такий простий, смачний, ситний супчик. Фрикадельки можна зробити з курячого, індичого, свинячого або яловичого фаршу. Якщо ви не їсте м'яса, зробіть вегетаріанські фрикадельки. Ви не витратите багато часу на приготування.
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гречана крупа - 50 грам
- Селера - 50 грам
- Курячий фарш - 250 грам
- Яйця - 1 штука
- Манька - 20 грам
- Картопля - 300 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 1, 5 L
- Сіль, спеції - За смаком
1. У миску викладіть курячий фарш, додайте до нього яйце, манку, сіль, перець, перемішайте і відправте в холодильник. За цей час манка трохи розбухне і фрикадельки не розвариться.
2. Очистіть і вимийте цибулю, наріжте його кубиками, вимийте стебло селери і наріжте його невеликими шматочками, моркву натріть на крупній тертці. У каструлю покладіть вершкове масло і викладіть овочі, перемішайте і готуйте кілька хвилин.
3. Очистіть картоплю і наріжте її шматочками, викладіть в каструлю до овочів, перемішайте. Влийте воду і додайте промиту гречану крупу.
4. Дістаньте з холодильника фарш і сформуйте м'ясні кульки.
5. Після закипання викладіть фрикадельки в каструлю, за смаком додайте сіль і перець, варіть після закипання 10 хвилин. Вимкніть суп і настоюйте під закритою кришкою 15 хвилин.
6. Готовий супчик розлийте по тарілках і відразу до столу.