Студентські пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
У моєму студентські роки пиріжки обов'язково були з картоплею і цибулею. А ось ріпчаста смажений або зелену цибулю, в начинку додавалися в залежності від сезону. Вони були шалено смачними. Давайте приготовим?
Пиріжки готуються легко і просто. Тісто дуже слухняне, додавання борошна не вимагає. При обсмажуванні, вогонь тримайте нижче середнього, так пиріжки прожаряться рівномірно.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Дріжджі - 1 чайних ложок (сухі)
- Вода - 250 мілілітрів (тепла)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 420-450 мілілітрів(20 мл. В тісто, 400-430 мл. Для смаження)
- Картопляне пюре - 350-380 грам (начинка)
- Цибуля зелена - 50-70 грам (начинка)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Тісто приготуйте зручним для вас способом. Я скористалася хлебопечкой. Завантажте інгредієнти в відерце згідно з порядком вказаною в інструкції. Виберіть функцію "тісто", час 1 час 05 хв. По завершенню процесу, залиште тісто ще на 30 хвилин в закритій хлібопічці. Якщо ви використовуєте ручний метод, тоді в теплій воді розчиніть сіль, цукор і дріжджі, додайте борошно і 20 мл. Масла частинами. Замісити тісто. Накрийте рушником і залиште в теплі на 1 час 30 хвилин. Після зробіть обминку.
Поки готується тісто, зробіть начинку.
Картопляне пюре змішайте з дрібно порізаними цибулею. Перемішайте.
Картопляне пюре змішайте з дрібно порізаними цибулею. Перемішайте.
Testo майже.
Тісто перекладіть на робочу поверхню, зробіть обминку.
Розділити тісто 13 частин і відразу ж приступайте до формування пиріжків. Поставте розігріватися рослинне масло в глибокій жаровні.
Розімніть шматочок тесту, покладіть столову ложку (можна трохи більше) начинки. Прикрийте зверху половинкою тесту, подверніте краї і надайте форму "барильця" .
Сформуйте пиріжок так, щоб начинки не було видно.
Обсмажуйте пиріжки по 2-3 штуки за раз. Важливо, щоб вони були покриті олією.
Готові пиріжки перекладіть на сито, щоб скло зайве масло, або перекладіть на паперовий рушник.
Пиріжки готові. Смачного!