Рецепт Стропвафлі фото

Стропвафлі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Вафлі

Якщо ви хочете приготувати щось просте, але оригінальне до чаю, рекомендую спробувати стропвафлі. Хрусткі, апетитні, з неймовірно смачним карамельно-коричн соусом. Ласунам сподобається!

Такі вафлі відмінно підійдуть для сніданку або десерту. Тісто, до речі, можна зробити заздалегідь, воно відмінно полежить в холодильнику. Якщо готовий карамельний соус загус, його можна розігріти в мікрохвильовці або на плиті.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі - 3/4 чайних ложки
  • Цукор - 50 грам (карамель)
  • Мідь або качка - 50 грам (карамель)
  • Вершкове масло - 50 грам (карамель)
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки (карамель)
стропвафлі - фото крок 1
Ось такі інгредієнти ми будемо використовувати.
стропвафлі - фото крок 2
Для початку яйце збийте з цукром.
стропвафлі - фото крок 3
Молоко трохи прогрійте і всипте дріжджі.
стропвафлі - фото крок 4
Додайте вершкове масло, розм'якшене або розтоплене.
стропвафлі - фото крок 5
Влийте молоко і всипте борошно.
стропвафлі - фото крок 6
Замісити тісто. Приберіть його на 30 хвилин в холодильник.
стропвафлі - фото крок 7
Для приготування соусу з'єднайте вершкове масло, мідь (потоку), цукор і корицю. Поставте на вогонь і проваріть соус до загусання, помішуючи.
стропвафлі - фото крок 8
Розігрійте добре вафельницу. Отщіпніте шматочок тесту, скачайте кульку і викладіть в вафельницу.
стропвафлі - фото крок 9
Смажте вафлі до рум'яності.
стропвафлі - фото крок 10
Поки вафля тепла, акуратно підрівняйте, щоб вийшов рівний круг.
стропвафлі - фото крок 11
На готову вафлю викладіть карамельний соус.
стропвафлі - фото крок 12
І накрийте другою. От і все, стропвафлі готові.
стропвафлі - фото крок 13
Приємного чаювання!

Схожі рецепти