Стропвафлі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати щось просте, але оригінальне до чаю, рекомендую спробувати стропвафлі. Хрусткі, апетитні, з неймовірно смачним карамельно-коричн соусом. Ласунам сподобається!
Такі вафлі відмінно підійдуть для сніданку або десерту. Тісто, до речі, можна зробити заздалегідь, воно відмінно полежить в холодильнику. Якщо готовий карамельний соус загус, його можна розігріти в мікрохвильовці або на плиті.
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 125 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 3/4 чайних ложки
- Цукор - 50 грам (карамель)
- Мідь або качка - 50 грам (карамель)
- Вершкове масло - 50 грам (карамель)
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки (карамель)

Ось такі інгредієнти ми будемо використовувати.

Для початку яйце збийте з цукром.

Молоко трохи прогрійте і всипте дріжджі.

Додайте вершкове масло, розм'якшене або розтоплене.

Влийте молоко і всипте борошно.

Замісити тісто. Приберіть його на 30 хвилин в холодильник.

Для приготування соусу з'єднайте вершкове масло, мідь (потоку), цукор і корицю. Поставте на вогонь і проваріть соус до загусання, помішуючи.

Розігрійте добре вафельницу. Отщіпніте шматочок тесту, скачайте кульку і викладіть в вафельницу.

Смажте вафлі до рум'яності.

Поки вафля тепла, акуратно підрівняйте, щоб вийшов рівний круг.

На готову вафлю викладіть карамельний соус.

І накрийте другою. От і все, стропвафлі готові.

Приємного чаювання!