Солодкий пиріг з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний солодкий пиріг з черешні готується дуже просто за уязика, що у вас є готове пісочне тісто і трохи варення з черешні (можна і з вишні). Спробуйте, вам сподобається ця випічка!
Черешня - моя найулюбленіша ягода з усіх, і тому в сезон черешні я купую її майже кожен день. Збираю хороші рецепти з черешнею, і такий пиріг мені дуже подобається, а мої домашні просять приготувати його знову і знову. Пиріг добре зберігається в холодильнику пару днів.
- Тісто пісочне - 500 грам (готове)
- Черешня свіжа - 400 грам
- Варення з черешні - 4 Ст. Ложки (або з вишні)
- Цукрова пудра - За смаком
1. У рецепті використовується готове пісочне тісто, а якщо ви хочете приготувати його самостійно, то на цьому сайті є багато хороших і простих рецептів. Важливо: перед приготуванням пирога пісочне тісто треба охолодити в холодильнику мінімум 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачати в пласт і покладіть у форму для випічки, змащену маслом. Злегка утрамбуйте денце, оформите бортики і видаліть надлишки тесту.
2. На дно викладіть і розподіліть 2 ст. L. Варення з черешні.
3. Викладіть всю черешню (без кісточок) і залийте ще 2-ма ст. L. Варення.
4. З тесту зробіть смужки для отримання дозволу «грати» на поверхні пирога. Добре закріпіть кінці смужок з тіста.
5. Випікайте пиріг при 180 градусах протягом 40 хвилин або до тих пір, поки пиріг не стане золотисто-коричневого кольору. Дайте пирогу охолонути, потім вийміть з форми. Посипте пиріг зі свіжої черешні цукровою пудрою і подайте на стіл.