Солодкий гуллеш
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у Вас в морозилці нудьгує тісто філо і Ви до сих пір не зробили цей хрусткий і одночасно ніжний десерт, потрібно терміново виправляти. Почнемо!
Десерт відноситься до кухні Єгипту, але став улюблений в багатьох інших країнах. Все робиться досить просто, але для нього необхідно тісто філо. Розморозити його потрібно заздалегідь, а працювати з ним потрібно дуже швидко, так як воно дуже тонке і швидко сохне. Щоб цього не сталося, накрийте його вологою тканиною і працюйте по черзі. Кінець випробування, які не полягали в форму, залиште. Просто гарненько промажьте маслом, вони виходять дуже хрусткими. Крем потрібно добре проварити до загустіння. Поки будете працювати з листами, рекомендую накрити крем плівкою, щоб не він не заветріться. Якщо не любите сильно солодке, то залийте тільки випічку половиною сиропу, щоб він потрапив у всі розрізи і з боків. Смачного!
- Тісто філо - 10 штук(30*25)
- Вершкове масло - 25 грам
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Цукор - 350 грам(100 г - крем, 250 г - просочення)
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 20 грам
- Ванілін - За смаком
- Вода - 170 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 3 штуки