Рецепт Солодкий гуллеш фото

Солодкий гуллеш
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня , Єгипетська кухня
Тісто , Листкове тісто
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Листкові торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо у Вас в морозилці нудьгує тісто філо і Ви до сих пір не зробили цей хрусткий і одночасно ніжний десерт, потрібно терміново виправляти. Почнемо!

Опис приготування:

Десерт відноситься до кухні Єгипту, але став улюблений в багатьох інших країнах. Все робиться досить просто, але для нього необхідно тісто філо. Розморозити його потрібно заздалегідь, а працювати з ним потрібно дуже швидко, так як воно дуже тонке і швидко сохне. Щоб цього не сталося, накрийте його вологою тканиною і працюйте по черзі. Кінець випробування, які не полягали в форму, залиште. Просто гарненько промажьте маслом, вони виходять дуже хрусткими. Крем потрібно добре проварити до загустіння. Поки будете працювати з листами, рекомендую накрити крем плівкою, щоб не він не заветріться. Якщо не любите сильно солодке, то залийте тільки випічку половиною сиропу, щоб він потрапив у всі розрізи і з боків. Смачного!

  • Тісто філо - 10 штук(30*25)
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Цукор - 350 грам(100 г - крем, 250 г - просочення)
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 20 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Вода - 170 мілілітрів
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 3 штуки
солодкий гуллеш - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
солодкий гуллеш - фото крок 2
Приготуйте заварний крем. Для цього змішайте половину молока, цукор, ванілін, борошно і жовтки.
солодкий гуллеш - фото крок 3
Закип'ятіть молоко, що залишилося. Збиваючи влийте в раніше підготовлену суміш. Поставте на середній вогонь і варіть до загустіння, збиваючи. Готовий крем накрийте харчовою плівкою впритул.
солодкий гуллеш - фото крок 4
Приготовим сироп. Змішайте воду, цукор, що залишився, лимонний сік і кардамон. Доведіть до кипіння і варіть до загустіння. Остудіть.
солодкий гуллеш - фото крок 5
Змастіть форму 25*18 маслом. Змастіть п'ять листів філо розтопленим маслом. Викладіть їх в форму один на одного.
солодкий гуллеш - фото крок 6
Рівномірно розподіліть заварний крем.
солодкий гуллеш - фото крок 7
Змастіть залишилися листи тесту маслом і покладіть поверх крему. Розріжте на порції.
солодкий гуллеш - фото крок 8
Випікайте гуллеш в гарячій духовці при 190 градусах тридцять хвилин.
солодкий гуллеш - фото крок 9
Вийміть і відразу залийте сиропом.
солодкий гуллеш - фото крок 10
Дайте повністю охолонути і подавайте.
солодкий гуллеш - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти