Сочники сирні
(покроковий рецепт з фото)
З дитинства пам'ятаю смак сирних сочнікі. Раніше їх можна було купити у всіх хлібних магазинах, але сьогодні знайти їх складніше, тому розповім, як приготувати сочнікі сирні в домашніх умовах.
Якщо ви пам'ятаєте смак сочнікі з дитинства, то цей рецепт допоможе вам повернутися в минуле. Така випічка виходить дуже ніжною, соковитою і ароматною. Ви можете снідати сочнікі, перекушувати на полуденок або брати з собою на навчання і роботу. Для таких сочнікі підійде домашній сир і магазинний.
- Борошно - 4 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Жовток - 1 штука
- Цукровий пісок - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - 1 щіпка
- Крем - 6 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сир - 0, 5 кілограма
1. У миску кладу вершкове масло, 4 столові ложки цукрового піску, сметану, щіпку солі, перемішую.
2. Вбиваю два курячих яйця і ретельно перемішую.
3. В результаті виходить ось така однорідна маса.
4. Додаю розпушувач для тіста, а також поступово всипав заздалегідь просіяне борошно.
5. Виходить м'яке, повітряне та еластичне тісто, мнеться його в кому і залишаю на 30 хвилин.
6. Тим часом в миску кладу сир, додаю цукровий пісок, куряче яйце і ваніль.
7. Гарненько перемішую вміст миски, виходить ось така начинка. Найкраще брати ніжний сир або сирну масу.
8. Відпочиле тісто розкочують в пласт товщиною 5 міліметрів. У мене фігурні формочки, але можна і звичайним склянкою вирізати форми.
9. На одну сторону вирізаного кола кладу по чайній ложці приготовленої начинки.
10. Накриваю другою половиною тіста, пальцем притискаю по краях.
11. Викладаю сочнікі на деко і змащую їх курячим жовтком.
12. Випікаю сочнікі в розігрітому до 180 градусів духовці близько півгодини. Смачного!