Рецепт Сочники сирні фото

Сочники сирні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця
Низькокалорійні
На полуденок , На сніданок
Випічка , Сирники
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 г. 30 хв.

З дитинства пам'ятаю смак сирних сочнікі. Раніше їх можна було купити у всіх хлібних магазинах, але сьогодні знайти їх складніше, тому розповім, як приготувати сочнікі сирні в домашніх умовах.

Опис приготування:

Якщо ви пам'ятаєте смак сочнікі з дитинства, то цей рецепт допоможе вам повернутися в минуле. Така випічка виходить дуже ніжною, соковитою і ароматною. Ви можете снідати сочнікі, перекушувати на полуденок або брати з собою на навчання і роботу. Для таких сочнікі підійде домашній сир і магазинний.

  • Борошно - 4 склянки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Жовток - 1 штука
  • Цукровий пісок - 7 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Крем - 6 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Сир - 0, 5 кілограма
сочники сирні - фото крок 1
1. У миску кладу вершкове масло, 4 столові ложки цукрового піску, сметану, щіпку солі, перемішую.
сочники сирні - фото крок 2
2. Вбиваю два курячих яйця і ретельно перемішую.
сочники сирні - фото крок 3
3. В результаті виходить ось така однорідна маса.
сочники сирні - фото крок 4
4. Додаю розпушувач для тіста, а також поступово всипав заздалегідь просіяне борошно.
сочники сирні - фото крок 5
5. Виходить м'яке, повітряне та еластичне тісто, мнеться його в кому і залишаю на 30 хвилин.
сочники сирні - фото крок 6
6. Тим часом в миску кладу сир, додаю цукровий пісок, куряче яйце і ваніль.
сочники сирні - фото крок 7
7. Гарненько перемішую вміст миски, виходить ось така начинка. Найкраще брати ніжний сир або сирну масу.
сочники сирні - фото крок 8
8. Відпочиле тісто розкочують в пласт товщиною 5 міліметрів. У мене фігурні формочки, але можна і звичайним склянкою вирізати форми.
сочники сирні - фото крок 9
9. На одну сторону вирізаного кола кладу по чайній ложці приготовленої начинки.
сочники сирні - фото крок 10
10. Накриваю другою половиною тіста, пальцем притискаю по краях.
сочники сирні - фото крок 11
11. Викладаю сочнікі на деко і змащую їх курячим жовтком.
сочники сирні - фото крок 12
12. Випікаю сочнікі в розігрітому до 180 градусів духовці близько півгодини. Смачного!

Схожі рецепти