Сочники з сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Вам обов'язково необхідно дізнатися, як приготувати сочнікі з сирною начинкою, так як випічка ця виходить ніжною, ароматної і в міру вологою всередині, що робить сочнікі відмінним ласощами до чаю.
Сочники - популярна і улюблена багатьма випічка з пісочного тіста з сирною начинкою. Під час приготування тісто злегка просочується вологою сиру і стає дуже ніжним, а сама сирна начинка схожа більше на ніжний крем. Обов'язково додайте ванільний цукор в тісто і начинку, так сочнікі вийдуть більш ароматними. За бажанням можете внести різноманітність і додати трохи родзинок або горіхів в сирну масу. Сочники залишаються м'якими протягом 4 днів.
- Борошно - 210 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 70 грам(40 г - в тісто, 30 г - в начинку)
- Сир - 200 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки(1 немає. Ложка - в тісто, 1- в начинку)
- Куряче яйце - 1 штука
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль (будь-який) - 1 Ст. Ложка
1. Борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. М'яке вершкове масло розітріть в однорідну масу з цукром і ванільним цукром. Додайте яйце.
2. З'єднайте обидві суміші і швидко замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин. Добре віджатий сир змішайте з цукром і ванільним цукром.
3. Додайте білок курячого яйця, манку і крохмаль. Добре змішайте начинку. Тісто розкачати в джгут і розділіть на 12 частин. Кожну частину розкачати в корж товщиною 4-5 мм і викладіть на половину тесту начинку.
4. Прикрийте другою частиною тіста. Викладіть сочнікі на застелений пергаментним папером деко, змастіть злегка збитим жовтком і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин. Смачного!