Сочники з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай сочнікі готують з сиром - це класика. Але сьогодні я трохи відійшла від традицій і спекла сочнікі з вишнею та сиром. Ніжні, м'які і смачні!
Сочники готують з пісочного тіста, в якому обов'язково повинна бути сметана. Саме вона надає їм м'якість і ніжність. Рецепт досить простий, але як і кожне блюдо вимагає, щоб його готували з любов'ю. Готові сочнікі викладіть в каструлю і накрийте кришкою. Скоро вони стануть м'якими і пухнастими. Удачі вам!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 150 грам(100 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сир - 300 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вишня - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти для приготування соковитою.
Замісити тісто. Для цього в миску просійте борошно.
Тверде вершкове масло натріть на тертці прямо в борошно.
Масло перемішайте з борошном і додайте яйце.
Всипте цукор, щіпку солі.
Додайте сметану і розпушувач.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Надішліть його в холод на 30 хвилин.
Вишню помийте і видаліть кісточки.
Сир викладіть в миску.
Додайте цукор і ванільний цукор, ретельно перемішайте.
Шматочок тіста розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. За допомогою формочки виріжте гуртки діаметром 8-10 см.
На кожен гурток викладіть сир і вишню.
З'єднайте краю гуртка. Вийшов сочнікі.
Викладіть сочнікі в форму для випічки з пекарської папером.
Змастіть їх яйцем.
Випікайте в духовці при температурі 175-180 градусів до готовності, 35-40 хвилин.
Сочники з вишнею готові. Можна подавати до чаю, молоку, кава.