Сочники з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай сочнікі готують з сиром - це класика. Але сьогодні я трохи відійшла від традицій і спекла сочнікі з вишнею та сиром. Ніжні, м'які і смачні!
Сочники готують з пісочного тіста, в якому обов'язково повинна бути сметана. Саме вона надає їм м'якість і ніжність. Рецепт досить простий, але як і кожне блюдо вимагає, щоб його готували з любов'ю. Готові сочнікі викладіть в каструлю і накрийте кришкою. Скоро вони стануть м'якими і пухнастими. Удачі вам!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 150 грам(100 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сир - 300 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вишня - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки

Підготуйте інгредієнти для приготування соковитою.

Замісити тісто. Для цього в миску просійте борошно.

Тверде вершкове масло натріть на тертці прямо в борошно.

Масло перемішайте з борошном і додайте яйце.

Всипте цукор, щіпку солі.

Додайте сметану і розпушувач.

Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Надішліть його в холод на 30 хвилин.

Вишню помийте і видаліть кісточки.

Сир викладіть в миску.

Додайте цукор і ванільний цукор, ретельно перемішайте.

Шматочок тіста розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. За допомогою формочки виріжте гуртки діаметром 8-10 см.

На кожен гурток викладіть сир і вишню.

З'єднайте краю гуртка. Вийшов сочнікі.

Викладіть сочнікі в форму для випічки з пекарської папером.

Змастіть їх яйцем.

Випікайте в духовці при температурі 175-180 градусів до готовності, 35-40 хвилин.

Сочники з вишнею готові. Можна подавати до чаю, молоку, кава.