Рецепт Сметанне печиво фото

Сметанне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Молочні продукти
Низькокалорійні
Для дітей , Десерт
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Хочу поділиться простим рецептом сметанного печива. У його складі доступні продукти і нічого зайвого, немає ні барвників, ні ароматизаторів. Виходить печиво м'яке всередині з хрусткою скоринкою, яка з часом втрачається, якщо печиво полежить в пакеті. Але це зовсім його не псує, а навіть навпаки. Дивіться як приготувати сметанному печиво і запам'ятовуйте!


Опис приготування:

Для приготування печива краще брати сметану високої жирності, це запорука м'якого і ніжного печива. Також не варто додавати борошна більше, інакше печиво буде сухим і твердим. Удачі в приготуванні!


  • Крем - 50 грам
  • Маргарин - 50 грам
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Борошно - 250-300 грам
сметанне печиво - фото крок 1
1.Приготуйте охолоджену сметану і маргарин. Кількість борошна може зміняться, від сорту і вологості, величина яйця. Приступимо!
сметанне печиво - фото крок 2
2. Змішайте в глибокій посудині частина борошна (приблизно стакан) з розпушувачем, додайте цукор і маргарин. Перетріть руками цю масу в крихту.
сметанне печиво - фото крок 3
3. Додайте сметану і сире яйце. Перемішайте добре. Маса буде рідкуватий, і тепер вводите борошно, що залишилося частинами.
сметанне печиво - фото крок 4
4. Замісити не круто тісто. Воно не повинно липнути до рук. Оберніть грудку тіста харчовою плівкою в пару шарів і відправте в холодильник на 2-3 годину.
сметанне печиво - фото крок 5
5. Дістаньте тісто, обережно зніміть харчову плівку і розкачайте на столі, притрушений борошном тісто. Товщина шару приблизно 5 мм. Видавіть печиво формочками і покладіть на деко.
сметанне печиво - фото крок 6
6. Щоб печиво не прилипло краще використовувати Пекарській папір або фольгу. Надішліть печиво в гарячу духовку на 15-20 хвилин. Температура 180 градусів. Слідкуйте, щоб печиво пропеклося і не згоріло. Час потрібно регулювати, чим більше розмір печива, тим більше часу знадобиться.
сметанне печиво - фото крок 7
7. Готове печиво зніміть в дека. Остудіть. Прикрасьте на свій вкус.Можно полити глазур'ю, шоколадом або просто притрусити цукровою пудрою. Приємного!

Схожі рецепти