Сметанне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться простим рецептом сметанного печива. У його складі доступні продукти і нічого зайвого, немає ні барвників, ні ароматизаторів. Виходить печиво м'яке всередині з хрусткою скоринкою, яка з часом втрачається, якщо печиво полежить в пакеті. Але це зовсім його не псує, а навіть навпаки. Дивіться як приготувати сметанному печиво і запам'ятовуйте!
Для приготування печива краще брати сметану високої жирності, це запорука м'якого і ніжного печива. Також не варто додавати борошна більше, інакше печиво буде сухим і твердим. Удачі в приготуванні!
- Крем - 50 грам
- Маргарин - 50 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Борошно - 250-300 грам
1.Приготуйте охолоджену сметану і маргарин. Кількість борошна може зміняться, від сорту і вологості, величина яйця. Приступимо!
2. Змішайте в глибокій посудині частина борошна (приблизно стакан) з розпушувачем, додайте цукор і маргарин. Перетріть руками цю масу в крихту.
3. Додайте сметану і сире яйце. Перемішайте добре. Маса буде рідкуватий, і тепер вводите борошно, що залишилося частинами.
4. Замісити не круто тісто. Воно не повинно липнути до рук. Оберніть грудку тіста харчовою плівкою в пару шарів і відправте в холодильник на 2-3 годину.
5. Дістаньте тісто, обережно зніміть харчову плівку і розкачайте на столі, притрушений борошном тісто. Товщина шару приблизно 5 мм. Видавіть печиво формочками і покладіть на деко.
6. Щоб печиво не прилипло краще використовувати Пекарській папір або фольгу. Надішліть печиво в гарячу духовку на 15-20 хвилин. Температура 180 градусів. Слідкуйте, щоб печиво пропеклося і не згоріло. Час потрібно регулювати, чим більше розмір печива, тим більше часу знадобиться.
7. Готове печиво зніміть в дека. Остудіть. Прикрасьте на свій вкус.Можно полити глазур'ю, шоколадом або просто притрусити цукровою пудрою. Приємного!