Сметанне печиво (пісочне)
(покроковий рецепт з фото)
Печиво вийде здобним, дуже ніжним і смачним. А як його приготувати я розповім Вам в рецепті нижче!
Щоб приготувати смачну пісочне печиво, головне, що потрібно знати - вершкове масло повинно бути холодним, обов'язково. Якщо будете замішувати тісто руками, то і вони повинні бути холодними, для це занурте руки в крижану воду, потім обсушити. Це печиво не розширюється при запіканні, а росте вгору, тому можна щільно викладати його на деко.
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Крем - 1, 5 склянки
- Жирні вершки - 2 Ст. Ложки
1. Змішайте в одній мисці борошно, цукор, розпушувач і сіль. Наріжте масло невеликими кубиками і додайте в миску з борошном. Розітріть все в крихту.
2. Додайте жирні вершки і сметану, все ретельно перемішайте.
3. Тісто має виглядати трохи рваним.
4. Перекладіть тісто на посипану борошном поверхню і замісити холодними руками. Розкачайте тісто качалкою в товстий прямокутник і складіть його в кілька разів. Щільно оберніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
5. Нагрейте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом чавунну сковороду. Вийміть тісто з холодильника і розгорніть в прямокутник товщиною 2, 5 см. Візьміть круглу вирубку для печива.
6. Виріжте печиво.
7. Помістіть печиво на чавунну сковороду, не бійтеся розміщувати печиво поруч один з одним.
8. Поставте сковороду в духовку і випікайте 20-25 хвилин до золотистого кольору.
9. Приємного чаювання!