Смажений вірменський лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати смажений вірменський лаваш в домашніх умовах! Я вже давно не користуюся "магазинними" лавашами, а готую їх самостійно. Це простіше, ніж ви думаєте! рекомендую!
Цей смажений вірменський лаваш в домашніх умовах приготувати зможе навіть новачок на кухні. Це проста, але в той же час особлива закуска: на лаваш можна зверху намазувати паштет або хумус, можна згортати з лаваша рулети з м'ясом або овочами. Та й самі рулети можуть бути як холодні, так і гарячі. Так що візьміть цей рецепт на замітку, будете пробувати!
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі сухі - 8 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
1. Із зазначених інгредієнтів замісити тісто. Залишимо його, щоб дріжджі подіяли, а тісто піднялося хоча б в півтора рази. Обминали тісто, потім формуємо з нього однакові шматочки.
2. Якщо є час, ці кульки теж залиште в теплому місці без протягів, щоб вони трохи піднялися. Потім з кожного шматочка розгортаємо тонкий пласт. Обсмажити кожен лаваш з двох сторін на сухій сковороді.
3. От і все! Смачного!