Смажена гречка
(покроковий рецепт з фото)
А ви вже пробували смажену гречку в домашніх умовах? Це такий спосіб готування, коли гречка попередньо обсмажується з овочами, а потім заливається окропом. Виходить смачно і ситно!
Перед вами рецепт приготування смаженої гречки. Я впевнена, вам він сподобається також сильно, як і мені. Плюс такого способу готування - в тому, що не йде "в нікуди" ніякої зі смакових нюансів, адже тут все інгредієнти готуються в одній сковорідці, а значить каша просочується ароматами всіх інших інгредієнтів і виходить смачнішою!
- Гречка - 200 грам
- Печериці - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Перець болгарський - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Обсмажити на олії цибулю, перець, селера і моркву, подрібнені довільно, а потім додамо до них томатну пасту і трохи зменшимо вогонь.
2. Коли овочі стануть м'якими, додамо гриби і знову трохи збільшимо вогонь, щоб вони трохи обсмажити. Спеції - за смаком.
3. Додамо тепер гречку, перемішаємо і обсмажити, поки по кухні не піде характерний аромат, трохи нагадує горіховий. Тепер якраз заливаємо гречку двома склянками окропу, зменшимо вогонь і тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.
4. От і все! Залишилося хіба що тільки посипати страву зеленню - і можна подавати до столу!