Смачний чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Варіацій чизкейка так багато, що можна готувати його кожен день різним протягом усього року. Цей легкий десерт люблять у багатьох країнах. Ділюся своєю варіацією, як приготувати смачний чізкейк.
Основа чизкейка складається з крекерів, потім - ніжна вершкова начинка і маленькі шматочки солодкого тіста. Цей вимагає випічки, тому після випікання його варто гарненько остудити в холодильнику або на столі. Чізкейк - це відмінний десерт, особливо для літа. До вершкової начинки можна додати сік цитрусових або ваніль, корицю.
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 1 3/4 склянки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 3 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка(+1 столова ложка)
- Шоколадна стружка - 1, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Крекери - 200 грам
- Вершковий сир - 800 грам
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 1 Склянка
1. У чаші міксера змішайте 120 грам вершкового масла з ¾ склянки цукру (половина білого і половина коричневого). Додайте молоко і 2 чайні ложки ванільного екстракту, 1 стакан шоколадної стружки, борошно, щіпку солі. З отриманого тесту сформуйте маленькі кульки.
2. Подрібніть крекери в крихту, змішайте з 60 грамами розтопленого вершкового масла. Викладіть отриману суміш у форму для випікання, розподіліть, сформувавши боки.
3. Збийте вершковий сир з цукром, що залишився, додайте яйця, 1 столову ложку борошна, сметану, залишився ванільний екстракт, шоколадну стружку.
4. Вилийте половину сирної начинки, потім - раніше підготовлені кульки з тіста, залийте другою половиною сирної начинки.
5. Надішліть чізкейк в розігрітий до 150-160 градусів духовку на 90 хвилин. Під час випічки не відчинити дверцята, а після виключення духовки залиште чізкейк ще на пару годин до повного охолодження.