Смачний домашній чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Класичний чізкейк готують з сиру "філадельфії" . Але я розповім більш дешевий варіант, але не менш смачний. Виходить випічка з ніжною консистенцією і розсипчастим коржем. Те, що потрібно!
Є важливі нюанси в тому, як приготувати чізкейк.
Сир для чізкейку не можна брати крупнозернистий і занадто мокрий. Не можна користуватися міксером або віночком, щоб в сир не потрапив зайве повітря. При випіканні цей десерт примхливий до температури, тому точно дотримуйтеся рекомендацій в рецепті.
- Пісочне печиво - 300 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сир вершковий - 600 грам
- Вершки 33% - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукрова пудра - 150 грам
1. Пісочне печиво докладний в крихту за допомогою блендера. Додайте в нього м'яке вершкове масло і перемішайте до однорідності.
2. Круглу форму для випічки повністю застеліть фольгою. Відведіть туди основу для чізкейку, пальцями розподіліть таким чином, щоб вийшло дно і бортики. Надішліть в холодильник на годину.
3. Вершковий сир змішайте з цукровою пудрою і екстрактом ванілі. Перемішуйте дерев'яною або силіконової ложкою.
4. Додайте вершки, а потім по черзі втручайтеся по 1 яйцю. Перемішуйте повільно до однорідності. Коли "тісто" буде зроблено, постукайте мискою з ним об стіл, щоб вийшов зайве повітря.
5. Залийте вершкову масу в форму, постукайте нею, щоб вийшло повітря. Через 10-15 хвилин поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 15 хвилин зменшіть температуру до 110 градусів і готуйте 1 годину 15-20 хвилин. Відкрийте дверцята і протягом години дайте чізкейк охолонути. Потім поставте його на ніч в холодильник.
6. Зніміть форму для випічки, перенесіть чізкейк на блюдо і прикрасьте на свій смак. Смачного!