Рецепт Домашній чізкейк «апельсиновий» фото

Домашній чізкейк «апельсиновий»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Фрукти, Вершки, Сир, Апельсин
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Чізкейк

Хочете здивувати своїх рідних святковим блюдом в буденний день? подивіться, як приготувати домашній чізкейк "апельсиновий" - ніжний, ароматний і дуже красивий (підходить і для Нового Року! ) десерт.

Головне в приготуванні чізкейку - це ніжна і однорідна сирна або сирна маса. Досягти ідеальної консистенції можна за допомогою блендера, збивши масу з вершками. Крім того, в даному рецепті вам буде потрібно випікати чізкейк у вологому духовці, форму потрібно буде помістити в окріп. Завдяки цьому випічка вийде вологою всередині і сирна маса не пересохне. Такий десерт можна сміливо подавати на свято, він стане прикрасою столу.

  • Печиво - 140 грам (шоколадне)
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Сир - 500 грам (або вершковий сир)
  • Цукор - 300 грам(100г в чізкейк, 200г для просочення)
  • Вода - 200 грам
  • Шоколад - 80 грам (чорний)
  • Вершки 20-33% - 200 мілілітрів(100 мл, якщо готуєте з вершковим сиром)
  • Яйце - 4 штуки
  • Апельсиновий сік - 1/2 штуки
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Апельсин - 1 штука (для прикраси)
домашній чізкейк
1. Для початку підготуйте форму діаметром 18 см: вистелити дно пергаментом. Потім дно і боки форми оберніть фольгою в два шари, щоб надалі в форму не потрапила вода.
домашній чізкейк
2. У чаші блендера подрібніть шоколадне печиво, змішайте з розтопленим вершковим маслом і утрамбувати по дну форми. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
домашній чізкейк
3. Сир змішайте з вершками за допомогою блендера. Додайте яйця, апельсиновий сік, цукор, цедру апельсина і крохмаль. Перемішайте масу міксером протягом 1 хвилини.
домашній чізкейк
4. Форму з основою поставте в форму побільше, останню до половини наповніть окропом. У форму з основою викладіть сирну масу, випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 1 час.
домашній чізкейк
5. Після випікання залиште чізкейк в духовці на 1 час, потім дайте йому охолонути і поставте в холодильник на 3-4 годину. Для прикраси апельсинові часточки проваріть 10-15 хвилин в цукровому сиропі (цукор + вода), остудіть.
домашній чізкейк
6. Шоколад розтопіть на водяній бані, намалюйте їм на пергаменті квітки. Дайте їм застигнути. Прикрасьте чізкейк шоколадними квітками і часточками апельсина. Смачного!

Схожі рецепти