Чізкейк апельсиновий
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати чізкейк апельсиновий - рецепт ніжного чізкейку з яскравим апельсиновим ароматом. Основу можна спекти або взяти готову, а начинку зробити самостійно.
Апельсиновий чізкейк стане одним з ваших улюблених завдяки ніжності сирної маси і легкості бісквіта. Такий чізкейк можна приготувати і без основи у вигляді бісквітного коржа або замінити її подрібненим пісочним печивом, змішаним з розтопленим маслом, його необхідно буде утрамбувати на дно форми і поставити в холодильник на 30 хвилин. Обов'язково дайте сирній масі добре застигнути, щоб чізкейк тримав форму.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 60 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 50 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Желатин - 2 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 25 чайних ложки
- Цукрова пудра - 120 грам
- НЕ Krem-нічого - 450 грам
- Маскарпоне - 225 грам
- Апельсини - 400 грам
- Вода - 40 мілілітрів
- Горілка - 60 мілілітрів
1. Часточки апельсинів очистіть від плівки і залийте горілкою. Відставте апельсини в сторону. Змішайте воду і желатин, дайте йому набрякнути.
2. Протягом трьох хвилин збийте яйця за допомогою міксера з цукром і ванільним цукром до стану пишної білої маси. Борошно змішайте з розпушувачем і порціями додайте до збитих яєць, добре перемішуючи лопаткою.
3. Вилийте тісто у форму для випічки з застеленим пергаментним папером дном і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Остудіть бісквіт у формі протягом 20 хвилин.
4. Проведіть ножем між бортиками форми і бісквітом, зніміть форму. Злийте рідину з апельсинів, змішайте її з чайною ложкою цукрової пудри і просочіть корж.
5. Крем-чіз змішайте з допомогою міксера з цукровою пудрою. Додайте ванілін, апельсинову цедру, маскарпоне і змішайте міксером не більше 30 секунд.
6. Встановіть розімкнуте кільце рознімної форми навколо коржа. Між кільцем і бісквітом помістіть папір для випічки і зімкніть кільце.
7. Викладіть нарізані апельсини, вилийте сирну масу на бісквіт і розрівняйте. Надішліть в холодильник на п'ять годин. Смачного!