Рецепт Смачні пиріжки на кефірі фото

Смачні пиріжки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Полудень
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 45 хв.

Швидкі в приготуванні і дуже смачні пиріжки на кефірі в домашніх умовах - це відмінний варіант випічки на швидку руку. Тісто універсальне, підходить як для солодкої начинки, так і несолодкої.

Опис приготування:

Така випічка припаде до смаку зайнятим господаркам, які не люблять довго стояти біля плити. На приготування тіста піде близько 10 хвилин, ще деякий час буде потрібно для начинки. Цей простий рецепт смачних пиріжків на кефірі підійде навіть для сніданку, так як працювати з тестом можна відразу після замісу.

1. Отже, в мисочку потрібно влити кефір і додати цукор, сіль, соду (гасити її потрібно, так як з цим впорається кефір).

2. Ретельно розмішати, влити рослинне масло.

3. Потім почати поступово всипати просіяне борошно, перемішуючи тісто спочатку ложкою.

4. Коли тісто перестане бути рідким, викласти на робочу поверхню і почати замішувати, контролюючи його густоту.

5. Що стосується начинки, то це може абсолютно все, що завгодно - капуста, картопля, гриби, яйця, а також повидло або свіжі ягоди, наприклад.

6. Якщо начинка вже готова, то можна відщипнути частину тесту і приступати до ліплення пиріжків. Час, що залишився тісто накрити рушником.

7. Коли пиріжки зліплені, їх потрібно відправити на сковороду з рослинним маслом і обсмажити до готовності.

Викласти на паперовий рушник, видалити залишки масла і смачні пиріжки на кефірі в домашніх умовах готові до подачі.


  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 550-600 грам
Така випічка припаде до смаку зайнятим господаркам, які не люблять довго стояти біля плити. На приготування тіста піде близько 10 хвилин, ще деякий час буде потрібно для начинки. Цей простий рецепт смачних пиріжків на кефірі підійде навіть для сніданку, так як працювати з тестом можна відразу після замісу.

1. Отже, в мисочку потрібно влити кефір і додати цукор, сіль, соду (гасити її потрібно, так як з цим впорається кефір).

2. Ретельно розмішати, влити рослинне масло.

3. Потім почати поступово всипати просіяне борошно, перемішуючи тісто спочатку ложкою.

4. Коли тісто перестане бути рідким, викласти на робочу поверхню і почати замішувати, контролюючи його густоту.

5. Що стосується начинки, то це може абсолютно все, що завгодно - капуста, картопля, гриби, яйця, а також повидло або свіжі ягоди, наприклад.

6. Якщо начинка вже готова, то можна відщипнути частину тесту і приступати до ліплення пиріжків. Час, що залишився тісто накрити рушником.

7. Коли пиріжки зліплені, їх потрібно відправити на сковороду з рослинним маслом і обсмажити до готовності.

Викласти на паперовий рушник, видалити залишки масла і смачні пиріжки на кефірі в домашніх умовах готові до подачі.

Схожі рецепти